milKit

Innovative solutions for tubeless tyres and sealants

Shop products from milKit

  • Sort by:
  • Övriga filter less filters

4 sökresultat

milKit är ett revolutionerande ventilsystem för lätt och smidig installation och underhåll av slanglöst monterade däck.

Snabbt: Mät upp och fyll i tätningsvätska utan att släppa luften ur däcket. Rent: Inga stockade ventiler. En gummiläpp förhindrar tätningsvätskan från att komma in i ventilen. Enkelt: Montera däcket som ett vanligt däck och fyll i tätningsvätskan efteråt - inget kladd längre.

Idén till milKit uppkom under en mtb-resa genom USA. Orsaken var en punktering på ett slanglöst monterat däck, som orsakades av torkad tätningsvätska. Ett välkänt problem bland cyklister som kör slanglöst.

Produktutvecklaren och passionerade mtb-cyklisten Pius Kobler hade tröttnat på den här typen av problem och beslöt att göra någonting - han började utveckla milKit. Tillsammans med en annan mtb-entusiast och erfaren anställd, startade han Sport Components AG. Företagets mål är att göra livet för terrängcyklister och andra idrottare enklare tack vare innovativa produkter, samt att i framtiden bli en av de ledande tillverkarna av cykelkomponenter.

Tillverkning

För att garantera högsta möjliga kvalitet och korta leveranstider, tillverkas alla milKit-produkter i Schweiz, Italien och Portugal - i hjärtat av Europa.