Köpvillkor

Leveranser och leveranskostnader

Leveranskostnader, översikt 

a. Priserna som anges på vår hemsida innehåller inte fraktkostnader. För ytterligare information angånde fraktkostnaderna, gå in på www.rosebikes.com/shipping. Fraktkosnaderna anges separat i varukorgen i slutet av köpprocessen. Köparen betalar fraktkostnaden, om beställnigen inte uppfyller kriterierna för gratis frakt.

b. Leveranser till icke EU-länder (förutom ”komfortleverans” till Schweitz och Liechtenstein):
För leveranser till länder som inte tillhör den Europeiska Unionen kan uppbäras tullavgifter och skatter enligt respektive lands lagstiftning.
För mer information om tull- och importregler kan du fråga din lokala handelskammare eller tullkontor. Angående alla världsomfattande frihandelsavtal tillsammans med EU: ROSE Bikes är inte ett officiellt exportbolag av produkter och kan således inte i sina fakturor ange att de skulle vara produktens exportbolag, till exempel för att undvika tullkostnader.

 

Välj betalningsmetod

Kreditkort:
Vi erbjuder våra kunder att betala med MASTERCARD eller VISA. Vid beställning, uppge din kreditkortsnummer, säkerhetskod och förfallodagen på ditt kort. Beställningens totalsumma debiteras på ditt kreditkort när varorna skickas från oss. Kontrollera så att det inte finns någon spärr eller gräns på kortet som begränsar eller omöjligör köp på internet eller i utlandet. OBS! Om du har ett kreditkort från Nordea, måste kortet aktiveras innan beställning.

PayPal:
Du kan göra snabba och säkra betalningar online via PayPal. Om du inte ännu har ett PayPal-konto kan du skapa ett enkelt: registrera dig på www.paypal.com/se och länka ditt bankkonto eller kreditkort till ditt PayPal-konto.
Alla betalningar via PayPal är i Euro; PayPal tar en avgift för andra valutor. Betalning med Paypal är möjligt endast inom Europa.

Kontoöverföring: (ej i Sverige)
När du gör din beställning kan du överföra totalsumman i förskott tillsammans med din kund- och fakturanummer, fullständiga namnuppgifter och hemort. Vänligen använd SEPA-betalning för att överföra beställningens totalsumma i euro till kontot vid Stadtsparkasse Bocholt (se nedan).

Internationella kunder, vänligen använd en SEPA-betalning för att överföra totalbeloppet till vårt i Stadtsparkasse Bocholt, Markt 8, 46399 Bocholt, Germany (IBAN DE02428500350000135251, SWIFT/BIC WELADED1BOH).

Kom ihåg leveranskostnaderna vid förskottsbetalningen.

 

Övriga betalningsmetoder i Tyskland:

Postförskott:
Du betalar vid leveransen. Vänligen notera att när du väljer postförskott måste du betala postavgifterna som för tillfället är 5,60€ (postförskott och returneringsavgift). Vänligen notera att postförskott endast kan användas för leveranser i Tyskland.

Faktura:
Betala hela summan på fakturan även om du skulle returnera någon produkt. Fakturabetalning är möjlig endast för privatpersoner i Tyskland.

Direktdebitering:
Vänligen ge oss dina bankuppgifter (kontonummer, bankens namn och hemort) på din beställning. Direktdebitering är endast möjligt för privatpersoner med leveranser i Tyskland. Debiteringen sker ungefär 14 dagar efter leverans.

Vi förbehåller oss rätten till betalning mot postförskott, förskottsbetalning eller med kreditkort. Vi meddelar om detta på förhand.

 

Vi finns här för att hjälpa dig 

a. ROSE-garanti
Din ROSE-cykel levereras tillsammans med ett garantipaket. Vi ger två års garanti på cykelns alla komponenter. På hjul av märkena ROSE eller Xtreme som byggds enligt kundens önskemål (gäller inte serietillverkade hjul) ger vi tio års garanti. På ROSE-ramar och -gafflar gäller sex års garanti. Den här garantin gäller inte skador i ytbehandlingen, eller färgförändringar orsakade av UV-ljus. Ramgarantin gäller inte heller för lagringar i fulldämpade ramar, eller växelöron. Andra lager (som t.ex. styrlager och vevlager) som inte är en del av ramen är också undantagna garantivillkoren. Garantin gäller endast första ägaren. Godkända reklamationer repareras eller ersätts under garantiperioden. Om ROSE inte kan ersätta kunden med en exakt liknande ram eller gaffel som reklamationen gäller, förbehåller vi oss rätten att erbjuda en liknande produkt. I detta fall har kunden inte rätt att kräva en exakt likadan produkt som reklamationen gäller, ej heller kan kunden kräva ersättning för komponenter som inte är kompatibla. Den här garantin gäller inte skador orsakade av normal användning, felaktigt handhavande, olyckor eller felaktig montering. Den här garantin gäller inte heller skador som har uppkommit på grund av att man inte har följt tvätt- och servicerekommendationerna i bruksanvisningarna för cykeln och framgaffeln (se kapitel 8 i bruksanvisningarna). Spara kvittensen, den gäller som garantibevis och inköpsdatumet gäller som start för garantin. ROSE betalar fraktkostnader och monteringskostnader vid godkända garantifall.

b. Ersättningsgaranti
Om din ROSE-ram skadas eller förstörs i en olycka eller en krasch inom sex år från inköpsdatum kan du köpa en likadan, eller en liknande ram från det aktuella sortimentet med 50 % rabatt. Inom Tyskland hämtar vi din ram eller din cykel, packad i en låda, helt gratis från din adress och returnerar sedan cykeln eller ramen till dig helt gratis. Utanför Tyskland fakturerar vi endast de fraktkostnader som uppkommit. Vi byter även ram på din cykel för en engångskostnad på 100€. Den här garantin gäller endast för skador som inte täcks av en eventuell försäkring. Ifall ramen byts ut, kommer vi att erbjuda en ram som är så lik den ursprungliga ramen som möjligt, om ingen identisk ram finns tillgänglig längre. Då kan du inte kräva leverans av en sådan orginal ram och utbyte av komponenter som inte längre är kompatibla. Äganderätten angående felaktiga komponenter – speciellt för ramar och gafflar - överförs till ROSE Bikes GmbH när “crash replacement”-ordern är under arbete. Ersatta komponenter, ramar och gafflar kasseras hos oss.

c. Cykelservice 
Vi erbjuder den här servicen inom Tyskland. Det är gratis att skicka landvägs- och terrängcyklar, medan det kostar 20€ att skicka en trekkingcykel. För att kunna garantera att din Pro Service-beställning behandlas så smidigt som möjligt bör du boka en tid på förhand (per telefon eller online). Cyklar som skickas till oss utan tidsbokning debiteras en extra avgift om 25€ för att täcka extra kostnader som uppstår. Vår cykelservice gäller endast cyklar köpta från oss. Om du inte längre har kvar din gamla cykellåda så skickar vi en åt dig till självkostnadspris.

d. Tillverkar- och återförsäljargarantier
Alla garantier som anges i katalogen är tillverkar- eller återförsäljargarantier. Respektive garantityp indikeras skilt för olika produkter. Dina lagliga reklamationer för felaktiga varor (t.ex. upprepade leveranser för leverans av en ny eller reparerad produkt)  från oss eller våra partners, begränsas inte av dessa garantier. Extra tillverkar- eller återförsäljargarantier träder inte i kraft om det är fråga om olämplig behandling eller normalt slitage (förutom om detta nämns speciellt för ifrågavarande produkt). För en reklamation, vänligen skicka den defekta produkten och en beskrivning av problemet till: ROSE Bikes GmbH, 46393 Bocholt.

Beställning av inköp

Inköpsavtal
Visningen av våra varor på vår hemsida utgör ett icke-bindande erbjudande. Genom att klicka på Skicka-knappen i steg 4 lämnar du in ett bindande köpeavtal för artiklarna listade i kundvagnen. Efter att du har skickat in beställningen kommer du att få en automatisk bekräftelse. Ett köpeavtal ingås endast genom en orderbekräftelse på beställningen eller genom en faktisk leverans av varorna inom 5 dagar.

Information om att returnera artiklar

Rätt att annullera

Du kan annullera kontraktet inom 30 dagar, oberoende av orsak. Annulleringstiden är 30 dagar och börjar från den dagen när du eller en tredje part kvitterar ut leveransen. 

För att annullera kontraktet, meddelar du oss skriftligen: 

ROSE Bikes GmbH
- Kundenservice - 
Schersweide 4
46395 Bocholt 
Germany 

Email: order@rosebikes.se

Tel.: 00 800 22 77 55 55 gratis från fasta telefoner, möjlig avgift från mobiltelefoner.
(AT, CH, DK, ES, FI, FR, HU, IT, LU, NL, NO, PL, PT, SE, UK)
Alternativ nummer: +49 28 71 / 27 55 - 55 

genom mail, fax eller brev, att du vill annullera kontraktet. Du kan t.ex. använda dig av det bifogade dokumentet - meddelande om annullering.

För att använda dig av din rätt att annullera måste du meddela oss om att du vill annullera kontraktet inom utsatt tid.  


Undantag till rätten att annullera

 Rätten att annullera beställningen gäller inte:

• Produkter som inte är förhandstillverkade och vars produktion involverar märkbara val eller krav av kunden
• Produkter som tydligt är skräddarsydda och tillverkade enligt kundens personliga önskemål eller krav
• Produkter som skilt beställs från tillverkaren eller importören enligt kundens önskemål
• Audio- och videoprodukter och mjukvaror som levereras i förseglade förpackningar efter att paketet har öppnats. 


Konsekvenser av retur

Vid annullering av en komplett beställning, är det vår skyldighet att betala tillbaka beställningens värde i sin helhet, inklusive fraktkostnaderna (undantaget extra kostnader som uppstått på grund av att kunden valt ett annat leveranssätt än vår förmånliga standardleverans) senast inom 14 dagar från att vi mottagit ditt meddelande om annullering. För återbetalningen använder vi samma betalningsform som använts vid beställningen om inte annat överenskommits; vi tar ingen kostnad för återbetalningen. Vi förbehåller oss rätten att återbetala när vi har mottagit returleveransen.

Returen måste ske direkt eller senast inom 30 dagar från att du meddelat oss om att du vill annullera kontraktet till 

ROSE Bikes GmbH
- Logistikzentrum -
Isselburger Str. 17
46395 Bocholt 
Germany 

Annulleringen godkänns om varorna är returnerade inom annulleringstiden på 30 dagar. ROSE Bikes GmbH står för returkostnaden. Om produktens värde har minskat på grund av kundens hantering, är kunden ansvarig för detta.

 

Returer / Kostnader för returer

Våra kartonger kan också med fördel användas för returer. En returetikett finns i alla leveranser som skickats till Tyskland, Schweiz och Liechtenstein. För alla andra länder listade nedan kan du också skriva ut en returetikett för gratis retur, genom att klicka på respektive länk (returetiketten kan inte användas för cyklar, se Transportskador/Reklamationer för mer information). Lämna in paketet till det lokala postombudet med returetiketten på klistrad. Lägg också med returblanketten i lådan. Returer från EU-länder, Schweiz och Liechtenstein är endast gratis om man använder vår returetikett eller om vi ordnat upphämtning. Om kunden önskar returnera från något annat land, är det kunden som står för alla returkostnader inklusive tullavgifter.

Användningen av returproceduren som erbjuds är inte obligatorisk för att använda dig av din ångerrätt.

Belgien

Bulgarien

Cypern

Danmark

Estland

Finland

Frankrike

Grekland

Irland

Italien

Lettland

Litauen

Luxemburg

Nederländerna

Polen

Portugal

Rumänien

Slovakien

Slovenien

Spain

Storbritannien

Sverige

Tjeckien

Tyskland

Ungern

Österrike

Transportskador/klagomål

Vänligen meddela oss inom 8 dagar om du upptäcker en transportskada på din vara. Om du får ett paket som är skadat, öppna det direkt medan den som levererat paketet finns på plats och begär en bekräftelse på att paketet var skadat vid leverans. Om du har några frågor, vänligen kontakta vår kundservice (+49 (0) 28 71 / 27 55 55). Vänligen returnera paketet med vår returblankett (ej för cyklar). Ifall du har en reklamation angående kläder, vänligen tvätta plagget före du returnerar det. Om du returnerar hjälmar eller skor, använd hellre det paket som skorna levererades i, i stället för endast själva skolådan. För klagomål gällande cyklar vänligen kontakta vår Pro Service (+49 (0) 28 71 / 27 55 14).

Här hittar du information om datasäkerhet.


6. Information om batterilagstiftning

När batterier och ackumulatorer säljs, är vi som återförsäljare skyldiga att informera dig som kund följande: du är skyldig att returnera batterier och ackumulatorer. Du kan returnera de använda batterierna i vår affär, vid en kommunal uppsamlingspunkt eller i din lokala affär. Batterierna innehåller farliga ämnen som är markerade med en symbol som föreställer ett överkryssat sopkärl och den kemiska symbolen (Cd, Hg eller Pb) för tungmetaller som är en avgörande faktor för avfallets farlighet. Du kan också returnera använda batterier till vår adress: ROSE Bikes GmbH, Logistikzentrum, Isselburger Str. 17, 46395 Bocholt Tyskland. Vi kan endast ta emot batterier som finns i vårt produktsortiment och endast om de använts av hushåll.

 

7. Information i enlighet med tysk Altgeräteverordnung (ElektroG)

Eftersom vi säljer elektroniska apparater är vi som återförsäljare skyldiga att informera dig som kund följande: du är skyldig att returnera elektroniska apparater som du inte längre använder. Vänligen returnera dem till vår affär, en kommunal uppsamlingspunkt eller till en lokal affär. Du kan också returnera använda apparater till vår adress: ROSE Bikes GmbH, Logistikzentrum, Isselburger Str. 17, 46395 Bocholt Tyskland. Vi kan endast ta emot elektriska apparater som finns i vårt produktsortiment och endast om de använts av hushåll.

 

8. Information om dataskydd

Vi använder personuppgifter för att behandla ordrar och överför dem till tjänsteleverantörer vid behov. Om du väljer att betala på faktura eller kredit inom Tyskland, kan vi begära, för vår egen kreditkontroll, information om kreditvärdighet på basen av matematisk-statistiska metoder från företaget CEG Creditreform Consumer GmbH, 41460 Neuss. Därför överlämnar vi de personuppgifter som är nödvändiga för en kreditkontroll till företaget CEG Creditreform Consumer GmbH, 41460 Neuss och använder informationen om den statistiska sannolikheten för utebliven betalning för ett beslut om avtalsförhållande. Uppgifter relaterade till kreditvärdigheten innehåller bedömningspoäng, som räknas på basen av godkända matematisk-statistiska metoder, och använder bland annat adressdata. Vi skyddar dina intressen enligt lagstadgade krav.  Nyhetsbrev skickas endast om du prenumererar på dem. Du kan, när som helst, börja prenumerera eller avsluta din prenumeration per telefon, skriftligen eller i Mitt konto på www.rosebikes.se. Våra kunder får automatiskt vår katalog och övrig reklampost. Du kan avsluta all reklampost genom att kontakta oss på telefon eller skriftligen. Skriftliga uppsägningar av prenumeration på vårt nyhetsbrev eller reklampost (kataloger eller annan tryckt reklam) skickas till: ROSE Bikes GmbH, 46393 Bocholt eller till: order@rosebikes.se. Eller ring +49 (0) 28 71 / 27 55 55. För mer information vänligen kontakta vår dataskyddstjänsteman Fru  Anke Bösing ROSE Bikes GmbH, Schersweide 4, 46395 Bocholt, Tyskland, tel.: 0049 - 2871 - 275555, fax: 0049 - 2871 - 275555, e-post:datenschutz@rosebikes.com. Vi lagrar din personliga information i den mån som affären kräver och så länge som tillåts enligt den Federala Dataskyddsakten (Sektion 28).


9. Övriga villkor

a. Val av jurisdiktion
För alla avtal som ingås mellan ROSE Bikes GmbH och kunden gäller tysk lag. Förenta nationernas konvention angående avtal om internationella köp av varor gäller inte. Förutsatt att kundens bostadsort inte är i Tyskland, utan en annan stat inom EU, gäller den här statens bestämmelser och konsumentskyddslagstiftning om dessa ger kunden ytterligare rättigheter jämfört med den tyska lagstiftningen. (Art. 6 Kap. 2 Rom I-förordningen)

b. Cookies
Vi använder cookies på vissa webbsidor för att förbättra kvaliteten på vår webbsida och för att möjliggöra vissa funktioner. Cookies är små textfiler som lagras på din dator. Största delen av de cookies vi använder tas bort från din hårdskiva efter att du stänger webbläsaren. Vissa cookies lämnas kvar på din dator för att användas nästa gång du besöker webbsidan. Våra partners får inte använda vår webbsida för att samla, bearbeta eller använda personlig information från våra cookies.

c. Kontraktstext
Vi sparar kontraktstexten och skickar orderdetaljer och våra allmänna köpvillkor per e-post. Du hittar våra allmänna köpvillkor när som helst genom att klicka här. Dina orderdetaljer kan inte visas via internet.

d. Kontraktsspråk
Du kan välja Tyska, Engelska, Holländska, Franska eller Italienska som språk för ditt avtal.

e. Länkar
I den omfattning som webbsidan innehåller externa länkar (hyperlänkar) till webbsidor från tredje part, ligger ansvaret för innehållet på dessa sidor helt hos respektive operatör. ROSE Bikes har kontrollerat alla länkar till tredje part för lagöverträdelser innan länkarna till dessa sidor har skapats. Trots detta har ROSE Bikes inget inflytande över innehållet på dessa länkade sidor och således är ROSE Bikes inte innehavare av innehållet på någon dylik länkad sida. ROSE Bikes kontrollerar regelbundet innehållet på länkade sidor och tar omedelbart bort ifrågavarande länk om olagligheter upptäcks på en länkad sida.

f. Förbehåll gällande äganderätten
Varorna som levereras är vår egendom tills de betalats i sin helhet. Kontraktsarrangemangen styrs enligt förbundsrepubliken Tysklands lag.

g. Diverse
Viktspecifikationer, dimensioner och utrustning är detaljer som meddelas av tillverkare. ROSE Bikes förbehåller sig rätten att leverera varor med tekniska förbättringar liksom färgavvikelser. Fel eller information som getts av misstag är inte bindande och vi tar inget ansvar för detta. Leveranserna är beroende av lagersituationen.
Våra leveranser görs på basen av våra leveransvillkor.

Alla priser är angivna i Euro/GBP/SEK och inkluderar lagstadgad MOMS beroende på leveransland:

Tyskland: full MOMS: 19% // reducerad MOMS: 7% (VAT ID no.: DE 811 440 544)
Österrike: full MOMS: 20% // reducerad MOMS: 10% (VAT ID no.: AT 406/0270)
Nederländerna full MOMS: 21 % // reducerad MOMS: 6% (VAT ID no.: NL 823328648B01)
Storbritannien:  full MOMS: 20% // reducerad MOMS: 5% (VAT ID no.: GB 975077385)
Frankrike: full MOMS: 20% (VAT ID no.: SIRET no. FR 70521605071)
Sverige:
 MOMS 25 % (VAT ID no.: SE502070394701)
Luxemburg: MOMS 17 % (VAT ID no.: LU24929607)
Italien MOMS 22% (VAT ID no.: IT00144759990)
Finland: MOMS 24% (VAT ID no.: FI 2421895-2)
Danmark: MOMS. 25% (VAT ID no.: DK12627769)
Belgien: VAT. 21% (VAT ID no.: BE.0837.793.948)

Vi reserverar oss rätten att ändra priser på grund av växelkurser eller MOMS när som helst utan förvarning.
Priserna i katalogen är bindande tills en ny katalog publiceras.


Allmänna användarvillkor för "Min Cykel" och kommentarfunktionerna på rosebikes.se

a) Syftet med den här plattformen är att cyklister skall kunna kommunicera och få utbyte av varandra. Därför förväntar vi oss ett respektfullt beteende av alla användare.

b) Inlägg kommer att publiceras med användarens namn eller användarnamn, tillsammans med profilbilden som användaren har lagt till kontot.

c) Vänligen skriv inga sådana inlägg som innehåller något som kan skada andra personers integritet eller strider mot lagen.

d) Innan du laddar upp bilder, filmer eller information om andra människor, måste användaren ha lov att få publicera informationen. Det är du som användare som publicerar informationen och inte ROSE. Du som användare måste förklara för de berörda individerna vilken information du kommer att publicera och var.

e) Identitetshandlingar eller andra känsliga uppgifter får inte publiceras på "Min Cykel".

f) Om man bryter mot dessa användarvillkor, har vi rätten att radera inläggen som bryter mot villkoren och blockera användaren från "Min Cykel".Tvistlösning på nätet

Tvistlösning på nätet enligt Art. 14 Sektion 1 ODR-VO: Europeiska kommissionen kommer att skapa en webbplattform for tvistlösning på nätet (OS). Webbplattformen finns här: https://ec.europa.eu/consumers/odr/. 

Vi försöker alltid att lösa problem i godo. Dessutom har vi beslutat att inte delta i några rättegångar, eftersom vi inte är tvungna att göra detta. Vår e-postadress är: info@rosebikes.com.


Företagsuppgifter

ROSE Bikes GmbH
Schersweide 4
46395 Bocholt

Telefon: +49 (0) 28 71 / 27 55 55
Fax: +49 (0) 28 71 / 27 55 50

Företagets hemort: Bocholt
Företaget är registrerat:: HRB 8315, District Court of Coesfeld
Företagsledning: Erwin Rose, Stefanie Rose, Thorsten Heckrath-Rose
VAT ID no.: DE 811 440 544, WEEE-Reg. no.: DE 26905420, WEEE Reg. no.: NL 0592