Landsvägshjälmar

  • Sort by:
  • Övriga filter less filters

38 sökresultat

Hjälm för landsvägscykel

Landsvägshjälmar för fartdårar


Då du slår i asfalten i hög fart, behöver du en hjälm som du kan lita på. Hög kvalitet, låg vikt och optimal passform - här hittar du den perfekta hjälmen för din nästa cykeltur. Bekanta dig med vårt produktsortiment, som innehåller cykelhjälmar för kvinnor och män i alla prisklasser - från förmånliga racerhjälmar för nybörjare till de verkliga toppmodellerna som proffsen använder, du kommer garanterat att hitta det du söker. Hjälmarna finns tillgängliga i klassiska färger som mattsvart/svart, röd, vit eller trendig färggrann design. Populära hjälmtillverkare är t.ex: GIRO, BELL, MAVIC, UVEX, MET, ALPINA, KASK, POC och RUDY PROJECT. Hjälmarna finns tillgängliga i olika prisklasser.

Hur väljer jag den bästa racerhjälmen för mig?

Den perfekta racerhjälmen skall inte bara vara säker. Bra ventilation tack vare stora ventilationskanaler eller öppningar håller ditt huvud kallt även i de tuffaste loppen. Dessutom skall en racerhjälm vara så lätt som möjligt och passa perfekt utan att glida eller trycka på huvudet. En del cykelhjälmar är utrustade med MIPS-systemet som skyddar mot roterande krafter för att skydda hjärnan på bästa sätt.

Racerhjälmar - lättviktarna bland cykelhjälmarna

I landsvägscykling är det viktigt att spara varje gram. Den lättaste cykeln, de lättaste kläderna, de lättaste komponenterna – allt för ett bättre resultat. Naturligtvis är även hjälmens vikt något som måste tas i beaktande. Många racerhjälmar är verkigen fjäderlätta och väger ungefär 200-300 gram (beroende på modell och storlek). Därför är hjälmar för racercyklar bekväma att använda på långa sträckor, utan att kompromissa på säkerheten.

Bästa ventilation för landsvägen

Då man väljer en ny racerhjälm, är det viktigt att titta på hjälmens integrerade ventilationssystem. Öppningar inuti hjälmen kyler ner ditt huvud, integrerade ventilationskanaler gör att hjälmen andas bättre. En del hjälmar harett inbyggt insektnät för att hålla borta bin och andra flygfän. Mycket bra skydd mot ovälkomna djur.

Med eller utan visir?

Ett visir på en racerhjälm kan skydda dig från insekter, smuts, sol, men också från vind, regn och snö. Tack vare öppningen vid näsan bildas inte imma så lätt. Perfekt för dina turer på racercykeln.

Vilken storlek skall jag välja?

Den perfekta racerhjälmen skall sitta perfekt på ditt huvud – den skall inte glida eller trycka på huvudet. De flesta racerhjälmarna har en justeringsratt bak, som gör att du kan justera storleken enligt din huvudomkrets. För att välja rätt storlek behöver du ett måttband. Lägg måttbandet på din panna och mät runt huvudet, håll måttbandet rakt. Den uppmätta omkretsen i centimeter är din hjälmstorlek. Då du provar hjälmar i rätt storlek, se till att remmarna är rätt längd och inte trycker på dina öron. I vårt produktsortiment finns hjälmar i alla storlekar.

När borde jag byta ut min hjälm?

En krasch kan skada din racerhjälm. Tänk på att alla skador inte syns på utsidan. Sprickor i materialet och i skummet på insidan gör att hjälmen inte kan absorbera så mycket energis om den gjort tidigare – din säkerhet är inte längre garanterad. Därför bör du byta ut din hjälm efter varje fall. Även om du inte kraschat med din cykelhjälm, är det bra att byta ut dem regelbundet. UV-strålar, fukt och influenser från utsidan gör att limmet inte håller samt att hjälmens material är utnött. Därför rekommenderar vi att man köper en ny hjälm regelbundet.

MIPS – ny teknologi mot roterande krafter

En del racerhjälmar i vårt sortiment är utrustade med det så kallade “MIPS” systemet – en förkortning av “Multi-Directional Impact Protection System“. Detta beskriver glidsystemet inuti hjälmen. Cykelhjälmen är designad för att rotera inuti hjälmen, för att minimera de roterande krafterna som kan uppkomma vid slag från sidan. Racerhjälmarna med MIPS-systemet är bland de säkraste racerhjälmarna.


Oberoende om du precis har börjat cykla landsväg, eller redan är ett cykelproffs – hittar du den rätta hjälmen I vår webbshop, som skyddar ditt huvud maximalt, med låg vikt och snygg design. Cykelhjälmarna för landsvägscykling finns tillgängliga I klassiska designer och färger från matt svart, svart, röd, vit till trendiga mönster. Hjälmarna tillverkas av välkända märken som GIRO, BELL, MAVIC, UVEX, MET, ALPINA, KASK, POC och RUDY PROJECT. Hjälmarna i vårt lager finns i olika prisklasser.