City-hjälmar

  • Sort by:
  • Övriga filter less filters

66 sökresultat

City- och trekkinghjälmar

Perfekt följeslagare för vardagen och utflykter

Att använda cykelhjälmen på väg till jobbet, skolan eller universitetet har blivit vardag. Allt fler cyklister är medvetna om säkerheten och cyklar alltid med en hjälm. Om du letar efter en city- eller trekkinghjälm, har du kommit till rätt ställe. Vi erbjuder ett brett utbud av cykelhjälmar till kvinnor, män och barn i alla vanliga storlekar och färger med enkel modern design för ännu mer skydd i trafiken. Det finns också en stilig hjälm som passar din affärsklädsel eller en sportig hjälm för trekking turer och andra cykelutflykter eller din kommande cykelsemeter. Naturligtvis finns välkända varumärken som ALPINA, UVEX, ABUS och CASCO representerade i vårt sortiment.

Hur ska en city- eller trekking hjälm sitta?

Om du cyklar dagligen genom stan eller om du vill göra lugna trekkingturer med din cykel behöver du en lojal följeslagare när det gäller säkerhet. När du väljer cykelhjälm, är framför allt passformen viktig. Hjälmen ska sitta tätt men ändå utan att strama åt huvudet eller vackla. Remmarna ska inte vara distraherande, särskilt vid öronområdet. De flesta cykelhjälmar har ett justeringssystem på baksidan av huvudet. Med detta justeringssystem kan du anpassa hjälmstorleken så att hjälmen passar perfekt varje dag. Vikten har också betydelse - ju lättare hjälmen är desto mindre känner du av den på huvudet och desto mera kan du njuta av dina turer.

Vilken hjälm storlek har jag?

För att köpa rätt cykelhjälm behöver du veta huvudets omkrets i centimeter (cm). För att få detta, bör du placera ett måttband ovanför dina ögonbryn och sen för du det ett varv runt huvudet så rakt som möjligt. Huvudomkretsen är lika med din hjälmstorlek. De flesta cykelhjälmar täcker flera storlekar genom sitt justeringssystem.

Ventilationen i cykelhjälmen

Förutom att hjälmen passar bra, är också en bra ventilation viktig. Annars kan det bli mycket varmt med cykelhjälmen, speciellt på sommaren. Många cykelhjälmar har därför många ventilationsöppningar och integrerade ventilationskanaler, vilket säkerställer konstant ventilation under hjälmen. Om ett insektnät har integrerats i de främre ventilationsöppningarna, hindrar det dessutom att insekter tränger in i hjälmen. Hjälmkuddar som andas bra och som i bästa fall är avtagbara och kan tvättas, transporterar överskott av fukt och värme snabbare utåt. Detta kommer att kyla skönt ditt huvud även på varma dagar.

Extra belysning på mörka turer

Om du cyklar mycket i mörker, skymning eller på natten, rekommenderar vi en cykelhjälm med integrerat LED-bakljus på baksidan av huvudet. En LED-lampa gör dig bättre synlig för andra trafikanter. Även reflekterande element på hjälmen eller iögonfallande Hi Viz-färger kan ge en ytterligare bättre säkerhet.

När ska du byta cykelhjälm?

Om du faller kan din cykelhjälm skadas. Det är möjligt att skadorna inte kan ses från utsidan. Ifall det uppstår sprickor i materialet och skummet, kan hjälmen inte längre absorbera energi som den borde och därför är din säkerhet inte längre garanterad. Därför borde du ersätta hjälmen efter varje fall. Även om cykelhjälmen inte har varit med om någon krasch, rekommenderar vi att du byter hjälm regelbundet. UV-strålning, fukt och andra yttre påverkan kan efter ett tag lösa upp lim eller orsaka att materialet slits ut. Därför rekommenderas det att du köper regelbundet en ny hjälm.


Från funktionella sporthjälmar till hjälmar som passar pendlare - i ROSEs webbutik hittar du en passlig cykelhjälm som passar dina behov. Vi erbjuder ett brett utbud av cykelhjälmar till kvinnor, män och barn i alla populära storlekar, prisklasser och färger med enkel, elegant design för ännu mer skydd ute på vägarna. Naturligtvis är välkända varumärken som ALPINA, UVEX, ABUS och CASCO representerade.