tubolito

Super-light bike tubes that exceed your expectations for durability and weight tuning

Cykeldelar

  • Sort by:

1 sökresultat

Cykelslangar tillverkade av högteknologisk elastomer
De österrikiska ingenjörerna Christian Lembach and Akos Kertesz kom på idén att revolutionera marknaden för cykelinnerslangar när de utvecklade högteknologiska membran för högtalare designade för smarta mobiler. Som passionerade terrängcyklister, hade de båda grundarna till Tubolito lagt märke till att med tunga butylslangar så kan slangens vikt uppgå till cirka 40% av däckets totala vikt. Genom att använda en nyutvecklad produktionsprocess, kunde de omvandla tekniken för att göra termoplastiska elastomerer för högtalare, till för tillverkningen av innerslangar som tål tryck. Framgångsrika tester visar att man har lyckats att göra hållbara innerslangar som ryms perfekt i fickan.

Ett verkligt alternativ till slanglöst
Det väldigt unga företaget Tubolito från Österrike har specialiserat sig på att tillverka ultra-lätta innerslangar. Beroende på dimensionen, kan Tubolito-slangarna vara upp till 80 lättare än vanliga butyl-slangar. Pionjärerna från Wien fokuserar främst på att utveckla lätta och hållbara slangar för terrängcyklister, antingen som reservslangar, eller som ett alternativ till slanglös montering. Den sömlösa elastomer-teknologin minskar inte bara risken för punktering, utan skyddar även mot punktering när man åker med lågt lufttryck. I jämförelse med att montera ett däck slanglöst, är det lätt och snabbt att montera en slang från Tubo.

Förbättra din instats på landsvägen
Lätta Tubo-slangar finns inte bara för MTB, fatbike och elcyklar med breda däck. De finns också för lättrullande landsvägsdäck. Innerslangarna för landsväg ger superb prestande, eftersom de inte bara är lättare, utan också bidrar till mindre friktion mellan slang och däck. Elastomer-materialet anpassar sig perfekt till respektive däckstorlek. Till och med ventilen på innerslangen för landsväg kan tar bort för att spara utrymme. Fler modeller och storlekar kommer att presenteras...