För en klar sikt

Kläder

  • Sort by:
  • Övriga filter less filters

6 sökresultat

Otaliga test, utmärkta material – med Smith Optics får du suveräna sportglasögon och hjälmar att använda ute i naturen
1965 i Sun Valley, Idaho, USA: Smith Optics revolutionerar skidåkningen med världens första snöglasögon som har förseglad lins och andningsventilationsskum. Idag har Smith Optics utökat sin expertis inom glasögonsektorn och tillverkar glasögon för olika typer av utomhusidrotter.

Solglasögon och hjälmar – Smith Optics sortiment av modern glasögonteknologi
Smith Optics glasögon finns för olika idrotter: skidåkning, snowboarding, surfing, motocross, klättring, och naturligtvis, cykling. Alla produkter från Smith Optics är testade under de tuffaste förhållanden. Hjälmarna och glasögonen från Smith Optics är robusta och är tillverkade av hög kvalitet.

Pionjär inom sportglasögon
Tidigare var Smith Optics grundare Dr. Bob Smith, tandläkare, och tillverkade de första glasögonen manuellt och använde tandläkarinstrument, skum och lim. De tidiga prototyperna byggdes av vänner kring köksbordet. Under de många resorna till bergen för att testa produkterna, byttes de nya prototyperna mot liftkort.

… och state-of-the-art teknik idag
Bland många uppfinningar från Smith Optics kan vi nämna de 5x anti-immande innerlinserna, I/O-serien med snabbytande linssystem, det patenterade "Turbo Fan" ventilationssystemet, samt det justerbara linsventilationssystemet “Regulator”, som också är patenterat. Andra patenterade saker är Roll-off-Systemet för downhill och MotoX-glasögonen samt ODS (Ocular Docking System), som gör en integration av en optisk lins möjlig i solglasögon och slalomglasögon. En av de senaste utvecklingarna är ChromaPop linsen som erbjuder obegrändad polariastion, klarhet och färgintensitet.

Uppfinningsrikedom, talang och passion
Det som gör Smith Optics så speciellt är hela teamet. Sportglasögonen är designade och utvecklade med en överblick på helheten, de är testade otaliga gånger tills de klarar de högsta kraven. Allt detta för att du skall kunna njuta av naturen, idrotter utan att tänka på glasögonen.