Rotor

kreativ teknologi för effektivare cykling

Cykeldelar

  • Sort by:

0 sökresultat

No products found!

Få ett effektivare rundtramp med Q-Rings och INpower wattmätare – ROTOR cykelkomponenter  

ROTOR härstammar från visionen som de två spanska vännerna och cykelentusiasterna Pablo Carrasco och Ignacio Estellés hade, då de ville få bort den ineffektivaste delen av rundtrampet för att förbättra prestationsförmågan och därmed revolutionera cykeldrivlineteknologin. Även om det redan fanns de elliptiska klingorna av märket BioPace från Shimano som inte klarade att ta sig in på marknaden före år 1993, bestämde sig de två männen att ta en annan inriktning med Q-Rings. Maximal kraft, ökat grepp, perfekt acceleration och ett optimalt rundtramp blev ROTOR’s drivande kraft. Efter att de utvecklats, har komponenterna alltid blivit tillverkade i en CNC-fabrik på plats för att hålla korta avstånd och för att klara sina höga standard. ROTOR är inte bara känt för sina innovativa Q-Rings. ROTORs INpower-wattmätare med integrerade sensorer i ena eller båda vevarmarna samlar uppgifter trådlöst för att cyklister på racercyklar, cyclocrossar och MTB skall bli starkare, snabbare och effektivare. Team och individuella idrottare inom landsvägscykling, triathlong, mountain biking, cyclocross samt velodrom-cyklister använder sig av ROTORs komponenter.
 
Snabbare acceleration och bättre grepp - då du behöver det som mest.
 
Det spanska företaget Rotor Technology Components SL har alla rättigheter till märket ROTOR Bike Components. Både på grund av nödvändighet och inspiration är teamet bakom hängivna till radikala innovationer, för att sofistikerade ROTOR-cykeldelar som ovala Q-Rings, vevparti, vevlager och cykelkedjor för effektivare rundtramp. De hårdanodiserade klingorna tillverkas av aluminium av hög kvalitet och används av framgångsrika racercyklister, triathleter och terrängcyklister över hela världen – både som Q-Rings, runda versioner och för singelklinga, dubbel eller trippel. ROTOR-klingorna är lätta att montera på bland annat Shimano, SRAM, Race Face, Hawk och Raptor. Kampen mot vikten, instabiliteten och vindmotståndet samt hög kompatibilitet är viktiga aspekter för aerodynamiska klingor som tillverkas av ett stycke. Särskillt till racer och triathloncyklar används Rotor Trinity Drilling System med sin unika konstruktion för att få en utmärkt styvhet i förhållande till vikten.

Den omfattande kompatibiliteten med alla märken, alla åldrar och alla typer

ROTOR använder sig av UBB design konceptet (Universal Bottom Brackets) för att alla vevpartierna skall vara kompatibla med alla standarder som finns tillängliga av vevlager, vevpartier och ramar. Det gör att cyklisten kan montera ett Rotor-vevparti på i princip alla cyklar, oberoende typen av vevlager. Olika typer av vevlager som BSA, ITA, vevlager och press-fit i olika storlekar från BB30, till BB386 EVO och Pressfit 30 kan anpassas till UBB-konceptet för att installeras i lätta aluminium vevarmar. UNO-komponentserien med hydraulisk teknologi för racer, triathlon och cyclocross utvecklades i samarbete med Magura och kejdetillverkaren KMC. ROTOR utvecklar nya koncept för landsvägscyklar, triathloncyklar, Fixie/Velodromcyklar, Marathon, Enduro/DH och Cyclocross som förbättrar prestationen för alla typer av cyklister över hela världen. Det här är bara början...