O'NEAL

Motocross möter MTB

  • Sort by:
  • Övriga filter less filters

102 sökresultat

San Fernando Valley. Los Angeles. Under mitten av 60-talet var Jim O'Neal och hans vänner entusiastiska motocross åkare (MX), de njöt av spänningen och farten i skogen.
För att cyklarna skulle bli bättre anpassade för terrängen, började Jim konstruera nya delar och göra modifieringar – då föddes MX. Under år 1970, blev hans hobby hans karriär och han grundade sitt egna företag för motocrosstillbehör.
Jims söner - Jim Jr. och Keith – förde pionjärsandan vidare till terrängcykling under 80-talet. Frågan som Jim O'Neal frågade sig då och som fortfarande motiverar företaget idag: Hur kan du åka bättre i off-road terräng? Hos O'Neal ställdes frågan om och om igen med en hel del passion och entusiasm för cykelsporten.  

Den rätta utrustningen för downhill, freeride och tuffa stigar
Den rätta utrustningen gör utmanande stigar roliga. 
Vad tror du om cykelshorts gjorda material som inte halkar och som torkar snabbt? Eller en skön tröja för downhill cykling tillverkad i material som andas och som absorberar svett? Armbågsskydd är naturligt inbyggda i tröjorna. Speciellt när solen skiner, är det viktigt att du inte svettas allt för mycket: därför har O'Neal utvecklat full face-hjälmar, knäskydd och armbågsskydd samt helfingerhandskar som har bra ventilation.
Skydden är bekväma att bära. De kombinerar en cykling med ett mycket bra skydd vid fall.

Funktion och design går hand-i-hand hos O'Neal
O'Neal jobbar nära idrottare som Emma McFerran och Jakub Vencl, för att kunna jobba nära kunderna och kunna kombinera de bästa teknologierna och de bästa materialen. O'Neals motto är: Överskrid gränser och ha kul genom att ge akt på detaljer. Naturligvis har O'Neal ett stort antal olika designer, du kan bara välja din favorit.