iXS

Skyddande utrustning, cykelshorts, fullface hjälmar, tröjor

Kläder

Det Schweiziska företaget iXS med erfarenhet av motorsporten utvecklar också funktionella kläder och skyddande utrustning för terrängcyklister. Det som började som en liten cykelverkstad för över 100 år sedan – och utvecklade en stor del av motorcyklarna under 1960-talet- har blivit ett företag som specialiserar sig i intern tillverkning av modern MTB utrustning. Högteknologiska material, avancerade teknologier och input från världskända idrottare, som downhill syskonen Rachel och Gee Atherton, har gjort iXS till en av de ledande tillverkarna av skyddsutrustning för motorcykling och mountain biking.

Pålitlighet och komfort – din skyddande utrustning för mountain biking
Hos iXS används teamets erfarenhet när de utvecklar skyddande utrustning för MTB, som används under de tuffa förhållanden som råder vid freeride, downhill, dirt och slopestyle. Den innovativa skyddande utrustningen är tillverkad i stötabsorberande EVA- innovative protective gear is made with a shock-absorbing EVA skuminlägg och NockOut-kuddar för en god stötupptagning. 
Högriskzonerna i kroppen är därmed välskyddade från blåmärken och skrubbsår i tuffa förhållanden. Yrkeskunskapen för den skyddande utrustningen, med sin egenutvecklade VentMesh-nätstruktur, gör att plaggen andas bra och är bekväma att bära.
Den enkla och säkra fastsättningen av skyddsutrustningen utgör toppen av de goda egenskaperna för utrustningen. Många års erfarenhet och uppmärksamheten av minsta detalj, gör att den mångsidiga skyddsutrustningen är en kombination av bra skydd och komfort. Från full face-hjälmar till armbågsskydd - iXS ser till att allt som behöver skydd är skyddat från allvarliga skador i tuffa situationer.

Gör skydden till din stil – kläder för stigcyklister
Med de välutvalda strukturerade färgerna och linjerna är skydden, tröjorna, jersey och shortsen snygga att se på. Plaggen andas bra och är tillverkade av antibakteriella material för att demonstrera att funktionella kläder inte behöver vara tråkiga.