E*thirteen

Stabilitet när du behöver det

Cykeldelar

  • Sort by:

0 sökresultat

No products found!

DE PÅLITLIGA KOMPONENTERNA FRÅN E*THIRTEEN FUNKAR ÖVERALLT

Det finns utmanande stigar för MTB – och det finns downhill. Leverantören e*thirteen från Kalifornien har specialiserat sig på de extrema formerna av mountain biking, där både cyklisten och materialet läggs på prov. Den rätta balansen mellan stabilitet, styvhet och lägsta möjliga vikt utgör basen för komponenterna.

Det är viktigt att kunna lita på varje komponent hos sin cykel för att lyckas i utmanande mtb tävlingar. För e*thirteen, som grundades 2010 är det väldigt viktigt att man kan lita på deras komponenter. Genom noggranna tester både i teori och praktik utvecklade de till att börja med lätta kedjestyrare av hög kvalitet. Senare har vevpartier, hjul och pedaler adderats till e*thirteens sortiment. 

Under de senaste åren har erfarenheter från downhill cykling använts för att utveckla komponenter även för andra MTB grenar. e*thirteens produktsortiment innehåller cykelkomponenter för både Enduro, All-Mountain, Cross Country samt Marathon. Varje enskild komponent är anpassad enligt kraven för de olika MTB disciplinerna.

Medan fokus ligger främst på hållbarheten för downhill och freeride komponenterna, ligger fokuset mer på lätta och mångsidiga komponenter för enduro och all-mountain cyklister. De cyklar som är gjorda för att klara utmanande downhill segment, men också för att cykla uppför behöver komponenter som klarar dessa krav.  

Komponenterna av hög klass från e*thirteen utvecklas ständigt, nya produktionsteknologier och innovativa matieral – både för downhill, freeride, enduro och cross country cyklister.