Citec

Innovativa hjul för olika användningsändamål tillverkade i Tyskland

Shop wheels from Citec

  • Sort by:

0 sökresultat

No products found!

1988 i Väst-Berlin – Företaget Carbotec grundas och säljer skivhjul för tävling. Resten är historia. Under 25 år har företaget, som bytt namn till citec, utvecklat och tillverkat hjul för proffs- och amatörcyklister, samt hobbycyklister och terrängcyklister.

citec – Modern hjulteknologi
Hjulen har mycket stor inverkan på cykelns uppträdande. Storlek, ekrar, tillbehör... det är många faktorer som påverkar slutresultatet. citec har utvecklat olika egenskaper för att du skall få ut det mesta av din cykel. Power Block System, med sin speciella fastsättning av ekrarna i navet, är en karaktäristisk detalj hos citecs hjul. De konkava fälgarna ger möjligheten till en lätt fälg med hög hållfasthet. Equal Tension har dubbelt fler ekrar på drivsidan för jämnare ekerspänning.
 
citec – Kvalitet och hållbarhet
citec utvecklar fortfarande sina produkter och kommer att fortsätta även i framtiden. Man utvecklar olika tekniker, testar och reviderar. Eftersom man är övertygad över kvaliteten på produkterna, ger man 5 års garanti på ekerbrott. Ett uttryck för hög kvalitet