MTB-tröjor

  • Sort by:
  • Övriga filter less filters

119 sökresultat

De bästa MTB jerseyn och cykeltröjor för stigcykling

Du cyklar snabbt över rötter och genom vattenpölar. Du följer stigen och hittar nya vägar. Vi har allt du behöver för att kunna njuta av stigarna på bästa sätt. Oberoende om du gillar downhillåk, eller vill cykla lugnt i skogen efter jobbet, hittar du vad du behöver i vårt stora utbud av MTB jerseys och downhill-tröjor för både män, kvinnor och barn. I Roses nätbutik hittar du MTB tröjor i olika färger från klassisk svart till säsongens trendiga färger från välkända märken som FOX, iXS, O'NEAL, Zimtstern, Deputy Sheriff, Troy Lee Designs och många fler.


Tight cykeljersey eller cykeltröja med lösare passform?

Mountain biking är mångsidigt. En lugn skogsrunda efter jobbet, snabba MTB lopp eller spektakulära downhilltävlingar – du hittar den perfekta cykeltröjan för varje tillfälle i vår webbshop. Det finns två olika alternativ att välja mellan: teknisk, tight jersey som används av racercyklister, eller en cykeltröja med lösare passform som ger ytterligare rörelsefrihet på cykeln. Båda typerna av cykeltröja passar för stigen, du väljer den modell som känns rätt för dig.


MTB jersey för sommaren

Då du cyklar varma sommardagar skall din MTB jersey vara lätt, luftig och andas bra. Tänk på att välja en jersey som är tillverkad av tekniskt material som transporterar bort fukten. Cykeltröjan transporterar bort fukten och värmen till utsidan så att den kan avdunsta. Detta gör att du förblir sval och torr. Många cykeltröjor och jerseys har inlägg av nättyg för att vara så svala som möjligt och andas så bra som möjligt. På sommaren kan du välja mellan en långärmad jersey för att skydda dig mot solen och kvistar, eller en kortärmad jersey för bästa möjliga ventilering.


Downhill jerseys för adrenalin-kickar

Det finns tröjor som är designade för downhill och freeride. I motsats till racer jerseys är dessa cykeltröjor långärmade och tillverkade av stadigt tyg, för att ge skydd vid eventuella fall. De har lösare passform, så att du kan bära skydd under.


MTB jerseys för vintern

Om du vill cykla även vintertid, finns det ett stort utbud MTB jerseys för kallare dagar i vår webbshop. Dessa vinter cykeltröjor har långa ärmar och borstad insida för att isolera värmen och är också lätt vindtäta. Detta ger dig ett litet skydd från väder och vind under vårar och höstar. Om du vill cykla vintertid behöver du mer värme och kan kombinera thermo jerseyn med en vindtät vintercykeljacka.


Egenskaper för MTB jerseys och cykeltröjor

Här hittar du en del egenskaper som gör det lättare för dig att välja rätt cykeltröja:

Dragkedja: Många MTB jerseys och cykeltröjor har en dragkedja fram. Vissa har kortare dragkedja och en del har en dragkedja som är hellång. Dragkedjan gör det inte bara lättare att klä av och på, det är också möjligt att öka ventilationen med hjälp av att justera dragkedjan under cykelturen.

Fickor: De flesta MTB jerseys och cykeltröjor har fickor bak som gör att du kan förvara dina nycklar, bike park-biljett eller energistänger. Tighta cykeljerseys, som ofta också används av racercyklister, har vanligen tre fickor bak, varav en ficka med dragkedja. Cykeltröjor med lösare passform kan också ha små fickor med dragkedja för att kunna transportera värdesaker eller annat man behöver ha med sig på cykelrundan.

Duk: Många cykeltröjor har en microfiber-duk insydd. Med denna kan man torka av sina cykelglasögon eller solglasögon.

Längre baksida: Den så kallade “drop tailen” gör att cykeltröjans baksida är lite längre. Med denna design skyddar cykeltröjan eller jerseyn det känsliga njurområdet även då du sitter framåtböjd på cykeln. Den skyddar också mot vattenstänk och kyla. Tighta cykeljerseys har ofta en silikonrand på insidan för att undvika att cykeltröjan skall glida upp.


Med dessa MTB jerseys och MTB tröjor, är du perfekt utrustad för ditt nästa äventyr. Inget kan stoppa dig nu! Ta en titt på våra cykeljerseys och cykeltröjor för din nästa MTB-tur! I ROSEs nätbutik hittar du ett stort utbud av MTB jerseys och MTB tröjor för män och kvinnor. Cykeltröjorna finns i många olika storlekar i olika färger från klassiskt svart till säsongens trendiga färger från välkända märken som FOX, iXS, O'NEAL, Zimtstern, Deputy Sheriff, Troy Lee Designs och många fler.

Do you have questions about MTB jerseys?

How should an MTB jersey fit?
Mountain bike jerseys are generally cut more casually than road bike jerseys. Depending on the area of use and weather conditions, MTB jerseys vary greatly in cut and design. Bike jerseys for athletic riders tend to be cut close to the body and are designed for high ventilation and excellent breathability. Mountain bike jerseys for Freeride, Downhill or Enduro, on the other hand, should offer enough space for back protectors and elbow pads.
What features should an MTB jersey have?
Zipper: Tight-fitting cycling jerseys in particular can be easily zipped up and this can help with regulating ventilation during the ride.
Pockets: Many jerseys have small pockets sewn in to hold keys, money or food.
Glass cleaning cloth: With the sewn-in microfibre cloth, you can quickly wipe coarse dirt from your cycling glasses.
Extended back: Protects the sensitive area around the kidneys even when bent forward while riding.