• Sort by:
  • Övriga filter less filters

31 sökresultat

Hjälmmössor till vintern

Hjälmmössor värmer ditt huvud under kalla dagar. Mössorna passar perfekt under hjälmen - och du cyklar bekvämt även på vintern.

I vårt sortiment finns varma vintermössor i de vanligaste storlekarna, färgerna och materialen från välkända märken som ROSE, castelli, GripGrab, Löffler, CRAFT, GORE WEAR, Shimano och många fler.

Skydda dig mot kylan med en hjälmmössa

En funktionell mössa som passar under hjälmen ger extra skydd för huvud och öron. Då du letar efter en vintermössa, skall du vara noga med materialet. I motsats till en lätt sommarmössa, skall vintermössorna vara tillverkade av material som håller dig varm. T.ex. tack vare ett väldigt tjockt tyg. Fleece, t.ex. är ett syntetiskt material som isolerar. Eftersom ull absorberar fukt snabbt och därmed kan kännas vått och kallt mot huden, transporterar fleecen bort fukten för att den skall avdunsta, så att det känns torrt och varmt även under intensiva träningspass. Andra material som också har dessa egenskaper skyddar mot kölden samtidigt som de andas bra.

Vindtät hjälmmössa för kalla utförsåk

En del tillverkare har gjort något väldigt speciellt. De använder vindtäta material eller membran i sina hjälmmössor för att blockera vinden och hålla dig varm. Vindtäta hjälmmössor är antingen tillverkade av tjockt softshell-material eller också har de ett integrerat membran som gör att vinden inte kan tränga igenom, Tack vare det tjocka tyget eller membranet, är mössorna också vattenavstötande. Välkända vindtäta membran är t.ex. WINDPROOF från VAUDE eller GORE WINDSTOPPER som inte enbart används av GORE WEAR, utan också av t.ex. Löffler.

Hjälmmössor med god andningsförmåga

En viktig egenskap hos en hjälmmössa är andningsförmågan. Kroppen producerar svett vid ansträngning. Som fukt utanpå huden kyler den ner kroppen. Detta är ett verkligt problem vintertid! För att minska kylningen, är det viktigt att din hjälmmössa är tillverkat i ett högklassigt material som transporterar fukten till utsidan. Se till att din hjälmmössa har god andningsförmåga.

Ökad synlighet tack vare reflekterande element

På vintern blir det fort mörkt. Då är det bra att vara utrustad med utrustning och lampor som gör att du syns bra. Reflekterande element på dina kläder hjälper medtrafikanterna att se dig. Därför har många mössor reflekterande element eller är tillverkade i hi-vis-färger för ytterligare synlighet i trafiken.

Ingen mössa är den andra lik. För att hålla ditt huvud och dina öron varma behövs mer än bara ett varmt material. Ett vindtätt membran och god andningsförmåga förhindrar du den kylande effekten. Köp en hjälmmössa nu!

I vårt sortiment finns varma vintermössor i de vanligaste storlekarna, färgerna och materialen från välkända märken som ROSE, castelli, GripGrab, Löffler, CRAFT, GORE WEAR, Shimano och många fler.