Beanies och vintermössor

  • Sort by:
  • Övriga filter less filters

19 sökresultat

Cykelmössor för vinterbruk

När man skall cykla ute när det är kallt, behöver man en bra mössa. Det är det enda sättet att skydda huvudet från kylan. Det finns många olika mössor att välja bland. Vi har samlat några tips, så att du skall ha det lättare att välja rätt.

I vår nätbutik hittar du mössor i de vanligaste färgerna och storlekarna från kända tillverkare som BUFF, P.A.C och Jack Wolfskin.

Mössa vs. Beanie - Vilka är skillnaderna

Det finns vanliga mössor och så kallade beanies. Termen “beanie” kommer från ordet böna. Beanies har ofta en klassisk design och är perfekta i vardagen och på fritiden. Cykelmössor att ha under hjälmen finns här.

Ylle, Fleece... – Vilket material föredrar du?

Materialet är viktigt att ta i beaktande. Om du söker en vintermössa som skall hålla dig varm i vardagen, skall du välja en tjock stickad mössa tillverkad av varmt material som t.ex. fleece, polyakryl eller merinoull - eventuellt med en extra fleece-isolering i nedre kanten. Om du skall idrotta i mössan, se då till att materialet andas. För detta ändamål använder tillverkarna sig av funktionella syntetiska fibrer som transporterar bort fukt och reglerar temperaturen på ett bra sätt.

Vind- och vattentäta mössor

Vissa vintermössor har ett inbyggt membran mellan det inre och yttre lagret. Det här lagret har små perforeringar som förhindrar regna att komma in. Men perforeringarna är tillräckligt stora för att släppa ut svett. Mössan är alltså inte enbart en varm accessoar, utan skyddar även effektivt från vind och regn.

En snygg mössa skyddar dig från kölden och kan vara pricken över i:et för din övriga klädsel. Köp en stickad eller funktionell mössa hos ROSE Bikes!

I vår nätbutik hittar du mössor i de vanligaste färgerna och storlekarna från kända tillverkare som BUFF, P.A.C och Jack Wolfskin.