• Sort by:
  • Övriga filter less filters

10 sökresultat

Kepsar för sport och fritid

Perfekt att bära soliga dagar: stiliga kepsar som skyddar mot solen Den här köpguiden hjälper dig att välja cool keps

I vår nätbutik hittar du kepsar för sport och fritid, i de vanligaste storlekarna och färgerna, från kända märken som FOX, ROSE, sailfish och andra. Kolla in vårt sortiment!

Vilken sorts keps är rätt val för mig?

Det finns många olika material att välja bland. Till en början ser du inga skillnader, men skenet kan bedra. Det finns många olika typer av design, material mm. Här är en köpguide för kepsar:

Olika typer av kepsar:

Baseballkeps: Baseballkepsen har vanligen krökt skärm.

Snapback-keps: Snapback-kepsar har vanligtvis platt skärm, samt ett plastspänne på baksidan med vilket man kan justera storleken.

Kepsar man inte kan ändra storleken på: I motsats till kepsar som man kan justera storleken på, så har dessa kepsar inte den möjligheten. Och därför måste man välja rätt storlek när man köper kepsen.

Material

Oberoende av kepstyp - kepsar kan tillverkas av olika material. Många kepsar innehåller till största delen bomull. Men bomull andas inte så bra och sportkepsar tillverkas ofta av funktionella material som t.ex. polyester. Dessa material transporterar bort värme och fukt från kroppen och lämnar en torr och sval känsla på huden.

Det som också är viktigt är skärningen Många kepsar tillverkas av tre triangulära paneler. Vissa nyare modeller består av fel paneler.

Spännen

Förutom tidigare nämnda snapback-kepsar med plastspänne och kepsar utan möjlighet att justera storleken, finns det också andra typer av spännen. Vissa modeller har en resår som ger lite flexibilitet gällande storleken. Andra modeller har ett steglöst justerbart spänne, eller kardborreband för justering av storleken.

Ventilation

Det kan vara stora skillnader gällande ventilationen. Vissa modeller kan har små “ventiler”, medan andra har nätpaneler. När du söker rätt keps för dina idrottsaktiviteter, skall du se till att kepsen har tillräcklig ventilation.

Oberoende av om kepsen används som solskydd, eller som en accessoar i vardagen - kepsar syns överallt. I vår nätbutik hittar du kepsar för sport och fritid, i de vanligaste storlekarna och färgerna, från kända märken som FOX, ROSE, sailfish och andra. Kolla in vårt sortiment!