• Sort by:
  • Övriga filter less filters

12 sökresultat

Balaclava / Ansiktsmask

En ansiktsmask eller en balaclava är ett bra sätt att värma din nacke, ditt huvud och ditt ansikte då du cyklar i kallt väder. Dessa som använts länge av skidåkare och motorcyklister har nu blivit populära även bland cyklister.

Vi har ett stort utbud av varma ansiktsmasker, balaclavas, nack- och ansiktsvärmare från välkända märken som GORE WEAR, Löffler och Castelli - alla designade för att passa under cykelhjälmen.

Balaclava eller Face Mask

Då du cyklar vintertid finns det tre olika sätt att skydda ditt huvud och nacke från vind och köld.

1.) Multi Tube/Nackvärmare och Hjälmmössa/pannband

2.) Ansiktsvärmare och Hjälmmössa

3.) Balaclava

Välj den som passar dig bäst. En del cyklister föredrar en balaclava som täcker hela huvudet och ansiktet istället för att använda nackvärmare och mössa som kan glida. Andra föredrar en kombination av ansiktsmask och mössa, så att de kan ta av den ena och lägga i fickan om det blir för varmt.

Oberoende vilket alternativ du väljer - en balaclava eller en kombination av mössa och ansiktsmask eller scarf - har vi många alternativ att erbjuda.

Vilket material är balaclavan tillverkad av?

Eftersom balaclava och ansiktsmask används främst i låga temperaturer, har tillverkarna valt thermo-material som håller dig varm.

Eftersom de är tillverkade av syntetmaterial håller de dig torr och varm tack vare god andningsförmåga och fukttransport.

För ytterligare komfort kan du välja balaclava eller ansiktsmask tillverkad av bomull eller merinoull. Då kan du njuta av en mjuk känsla, bästa skydd mot köld och god andningsförmåga.

En del balaclavan och ansiktsmasker har integrerat GORE WINDSTOPPER membran eller inlägg av något annat vindtätt membran. T.ex. ett mikroporöst PTFE-lager på insidan gör att vinden inte kommer igenom, men fukten kan transporteras bort - därmed kan du njuta av vindskydd och god andningsförmåga samtidigt!

Vad skall man titta på då man köper en balaclava eller en ansiktsmask?

Lufthål: Om du vill köpa en balaclava skall du se till att den har lufthål för munnen. Då du andas, fastnar små vätskepartiklar på insidan av balaclavan och ger en fuktig känsla. För att undvika nerkylning, har en del balaclavan laserskärda lufthål för mun och näsa.

Kardborre: Då du köper en ansiktsmask, kan du välja mellan modeller som är tillverkade i elastiska material och modeller med kardborrespänne i nacken. Detta gör det enkelt att klä av och på - även om man använder hjälm.

Flata sömmar: För att undvika hudirritation, skall din balaclava eller ansiktsmask ha flata sömmar. Detta innebär att två lager av tyget har sytts ihop så att sömmen ligger platt mot huden.

Nacklängd: För att se till att det inte finns något glapp mellan balaclavan/ansiktsmasken och tröjan eller jackan, skall den vara tillräckligt lång i nacken. Balaclavan skall inte glida upp ur jackan, utan skydda bra mot kylan.

De här tipsen borde hjälpa dig att hitta rätt balaclava eller ansiktsmask. Om du har ytterligare frågor angående vilken typ av huvudbonad du skall köpa, är du välkommen att ta kontakt med våra experter.

Vi har ett stort utbud av varma ansiktsmasker, balaclavas, nack- och ansiktsvärmare från välkända märken som GORE WEAR, Löffler och Castelli - alla designade för att passa under cykelhjälmen.