Klädvård

 • Sort by:
 • Övriga filter less filters

17 sökresultat

Textilvård - Specialutvecklade rengöringsmedel och impregneringsmedel för tekniska kläder och skor.

All kläder och skor behöver tvättas ibland. Med rätt tvättmedel och impregneringsmedel ser dina kläder nya och fräsch ut under en längre tid. Här hittar du tvättmedel av hög kvalitet och impregneringssprayer som hjälper till att förbättra den vattenavstötande förmågan hos dina tekniska kläder eller skor och skyddar dem från smuts och fukt.

Vi har ett stort urval av produkter för skötsel av dina idrottskläder och skor, inklusive impregneringssprayer, samt speciella tvättmedel för utomhuskläder och kläder med membran, från kända märken som t.ex. FIBERTEC, HOLMENKOL, TUNAP, SPORTS, HEY SPORT och NIKWAX.

Om du vill återställa, eller behålla andningsförmågan, vattentätheten och skyddet mot odörer och smuts hos dina tekniska plagg skall du inte använda kemtvätt eller sköljmedel. Som ett alternativ erbjuder olika tillverkare miljövänliga produkter för dessa plagg, att användas i vanlig tvätt. På detta sätt kan man bibehålla funktionaliteten hos GORE TEX, SYMPATEX, dun, ylle och syntetiska fibrer även under en längre tid.

Har du köpt en ny cykeltröja och ett par high-end-cykelbyxor som du tänkt använda länge? Här kan du lära dig vad man skall tänka på. Vi visar dig hur man skall tvätta och ta hand som sina idrottskläder för att garantera att de fortfarande andas och fungerar som de skall även i det långa loppet. Här kommer några tips:

Så här tvättar man vattentäta jackor och tekniska plagg

 1. Hur ofta
 2. På vilket sätt
 3. Vilket tvättmedel
 4. Vilken temperatur
 5. Kan man stryka eller torktumla

Hur ofta skall jag tvätta mina idrottskläder och tekniska plagg?

Man skall tvätta kläderna efter varje träning för att förhindra att bakterier “fastnar” i materialet. Bakterierna bidrar till en odör som är svår att få bort. Genom att regelbundet tvätta plaggen förhindrar man bakterier och odörer. Och du kan använda kläderna längre.

Hur skall man tvätta idrottskläder?

Med rätt tvättmedel kan man helt enkelt tvätta kläderna i tvättmaskinen. Kontrollera plaggets tvättinstruktioner för att välja rätt temperatur. Använd inte varmare tvättprogram än rekommenderat. Dessutom skall man komma ihåg att stänga dragkedjor, kardborreband, knappar mm. Det här förhindrar att andra kläder i samma tvättomgång skadas. Det är också en god idé att svänga kläderna med insidan ut för att skydda plaggens utsida.

Måste man använda speciella tvättmedel för idrottskläder?

Tvättmedel för idrottskläder rengör plaggen på djupet för att garantera hygien och andningsförmåga. Dessutom ser de till att plagg som innehåller membran behåller sin täthet mot vatten och vind, samt andningförmågan.
Vanligt tvättmedel och sköljmedel kan sätta igen porer och fibrer i plagget och skada membranet.
Det är alltså viktigt att använda specifikt tvättmedel för tekniska kläder för att garantera funktionaliteten i det långa loppet.

Vilken temperatur skall man använda?

Kontrollera detta på plagget du skall tvätta. Vanligtvis gäller temperatur mellan 30 och 40 grader och ett program för känslig tvätt. Om något annat angesIf otherwise specified, följ detta. Genom att använda tvättmedel för tekniska kläder kan man alltså få bort smuts och bakterier och behålla plaggen funktion.

Kan jag stryka mina idrottskläder? Kan jag torktumla mina idrottskläder?

 • De tekniska materialen behöver vanligtvis inte strykas. Häng upp de våta kläderna för att de skall behålla sin form och torka snabbt.
 • Tekniska plagg skall inte torktumlas.
 • Logotyper kan skadas om man stryker plaggen.
 • Följ tillverkarens tvättinstruktioner.
 • Läcker din regnjacka? Eller dina överdragsbyxor? Här kommer några tips på hur man skall behandla sina kläder med membran så att de fungerar i dåligt väder.

  Så här gör man för att impregnera jackor, vattentäta byxor och andra funktionella plagg.

  Med ett impregneringsmedel kan du impregnera plaggen hemma i tvättmaskinen. Kontrollera instruktionerna för den produkt du använder, men det finns produkter som man kan lägga i facket för sköljmedel. På det här sättet sprids impregneringsmedlet jämnt över hela plagget för maximalt skydd mot regn och smuts.
  Eller så kan man använda sig av en impregneringsspray för jackans utsida. Spraya jämnt så länge plagget är vått och var noggrann.
  Båda produkterna ger lika bra resultat, så länge de används på rätt sätt.

  Hur ofta skall jag impregnera mina kläder?

  När du märker att vatten börja tränga in i plagget är det dags att impregnera igen.
  Tips: Man behöver inte impregnera plagget efter varje tvätt. Om man impregnerar för ofta, kan materialet täppas igen och försämra andningsförmågan.


  Med dessa tips kommer du att ha glädje av dina tekniska kläder under lång tid framöver. ROSE Bikes erbjuder de bästa tvättmedlen och impregneringsmedlen för alla typer av tekniska material.

  Vi har ett stort urval av produkter för skötsel av dina idrottskläder och skor, inklusive impregneringssprayer, samt speciella tvättmedel för utomhuskläder och kläder med membran, från kända märken som t.ex. FIBERTEC, HOLMENKOL, TUNAP, SPORTS, HEY SPORT och NIKWAX.