Vattentäta strumpor

Vättentäta sockor

Skydda dina fötter


Vättentäta sockor är ett måste vid våta och leriga utomhusaktiviteter som cykling, vandring och löpning. Sockorna håller dina fötter varma och torra under längre äventyr. Vi har ett stort utbud av vattentäta sockor i lager, för män och kvinnor, samt i alla vanliga kulörer och storlekar från kända märken som t.ex. SealSkinz.


Vattentäta tack vare membran

Vattentäta sockor har vanligen ett vattentätt membran som även andas. Detta skyddande lager inuti själva materialet är mikroporöst, vilket betyder att det innehåller mikroskopiska porer. Porerna i membranet är så små att större vattendroppar inte kan komma in, men vattenånga som kroppen producerar kan komma ut. Detta gör att vattentäta sockor håller dina fötter varma och torra i regnet, medan andningsförmågan ger en komfortabel känsla. GORE-TEX-membranen hör till de mesta kända membranen.


SealSkinz HYDROSTOP-tejp

Det finns två viktiga egenskaper som alla vattentäta sockor bör ha: De skall skydda fötterna från väta som kommer genom skorna, men de skall samtidigt förhindra vatten som rinner längs med benet att kommar in i sockan. Den välkända tillverkaren SealSkinz har kommit på den innovativa idén att skapa en hudnära och vattentät “stoppare” mellan sockans resår och huden. Detta kallar man HYDROSTOP och används inuti sockans resår. Silikon-tejpen ser till att vatten inte kommer in, samt att sockans skaft inte glider på benet. Detta gör att du är perfekt skyddad från fukt och regn.


Vattentäta sockor för de kalla månaderna

Speciellt när det är vått och kallt under höst och vinter, skall du se till att dina vattentäta sockor är tillräckligt tjocka. I det här läget rekommenderar vi tjockare sockor, eller sockor med merino-ull för att hålla fötterna varma även om det är kallt ute.


Vill du ha torra fötter när det är vått och lerigt? Då är våra vattentäta sockor rätt för dig! I vår ROSE nätbutik hittar du rätt sockor för att du skall ha det varmt och skönt om fötterna i alla väder. Vi har ett stort urval av vattentäta cykelsockor i olika storlekar, både för kvinnor och män, samt i de vanligaste storlekarna och färgerna från välkända märken som t.ex. SealSkinz.