Cykelstrumpor

  • Sort by:
  • Övriga filter less filters

154 sökresultat

Cykelstrumpor

Strumpor för landsväg, MTB och touring


Cykelstrumpor är en viktigt del av cyklistens klädsel. Oberoende om du drar iväg på en lugn kvällsrunda, en lång tur i regnet eller om du behöver högpresterande utrustning för tävling – strumpor av hög kvalitet är ett måste för cyklisten.

För att du skall hitta rätt cykelstrumpor, har vi olika stilar, designer och prisklasser. Vår köpguide ger dig råd på vägen.

Vi har ett stort utbud av både långa och korta cykelstrumpor för alla typer av cyklister. Förutom klassiska, mångsidiga strumpor av tekniska material, har vi även kompressionsstrumpor och vattentäta strumpor i vanliga storlekar och olika längder. Upptäck cykelstrumpor för kvinnor och män från populära märken som ENDURA, FALKE, cep, SealSkinz, ROSE, assos, Castelli, GORE WEAR, GripGrab, DeFeet med flera. Strumporna finns i klassiska färger som svart och vitt, samt i säsongens trendfärger.


Sockor som andas bra

Cykelstrumpor, löpstrumpor och vandringssockor har olika krav. Inuti en cykelsko finns det fler tryckpunkter i jämförelse med t.ex. en löpsko. Cykelstrumpor skall andas bra, och dessutom ha cykelspecifik stoppning vid klossen och hälen. För kallare dagar finns det cykelstrumpor med tjockare isolering för att skydda dina fötter mot kylan. Bra cykelstrumpor gör det roligare att cykla. Här eller, hittar du olika typer av strumpor för landsväg, MTB och touring.


Kompressionsstrumpor för cyklister

Kompressionsstrumpa är väldigt populärt bland löpare, men även hos cyklister har de ökat i popularitet. De långa polyamid-strumporna som går upp över vaderna ger en konstant kompressionseffekt genom att använda material med begränsad elasticitet. Många idrottare märker en positiv effekt av att använda kompressionsstrumpa, då blodcirkulationen till musklerna ökar, både vid träning och tävling, men också på fritiden. Kompressionsstrumpa har blivit mycket populärt. Kompressionsstrumpa kan också användas för bättre återhämtning, eller för att förhindra benvärk. Du kan använda kompressionsstrumpa vid långa flygningar, då du kör långa sträckor i bil, eller i arbetslivet. Om du vill testa kompressionseffekten själv, kan du ta en titt här eller för cykelstrumpor med kompression.


Vattentäta strumpor för regniga dagar

WOm du vill cykla i regn eller i våt terräng, är vattentäta strumpor ett bra val för dig. Vattentäta strumpor passar speciellt bra när du cyklar MTB. Strumporna har integrerade vind- och vattentäta membran för att förhindra att fötterna blir våta. Extra tätning i strumpans skaft förhindrar att vatten som rinner längs benet rinner in i själva strumpan. Material som merino-ull håller fötterna varma och torra. Klicka här eller för vårt sortiment av vattentäta sockor.


UCykelstrumpor gör det trevligare att cykla. Om du inte vet vilka strumpor du skall välja, kontakta då våra experter och så hjälper vi gärna till. I vår nätbutik finns ett stort urval av cykelstrumpor för all typ av cykling i alla väder. Förutom klassiska, mångsidiga sockor i tekniska material, erbjuder vi även kompressionsstrumpor och vattentäta strumpor i alla vanliga storlekar och skaftlängder. Upptäck cykelstrumpor för kvinnor och män från populära märken som ENDURA, FALKE, cep, SealSkinz, ROSE, assos, Castelli, GORE WEAR, GripGrab, DeFeet och många fler. Strumporna finns i klassiska färger som svart och vitt, samt i säsongens trendfärger.