Vinterskor

  • Sort by:
  • Övriga filter less filters

18 sökresultat

Cykelskor för vintern

Cykelskor med membran och varmt foderOberoende om du cyklar på din racercykel, MTB eller hybridcykel på vintern, ger vinterskor av hög kvalitet dig ytterligare komfort och värme. Isolerande material håller dina fötter varma. Dessa är de rätta skorna för alla de som inte vill stanna inne under vintern!

Bekanta dig med vårt sortiment av varma vintercykelskor för män och kvinnor – en del av vinterskorna är utrustade med det vind- och vattentäta GORE-TEX-membranet – skorna finns i de vanligaste storlekarna av kända märken som ROSE, SHIMANO, NORTHWAVE, MAVIC, SIDI och VAUDE. I vårt lager finns vinterskor för både MTB och racer. Ta en titt!


Varför behöver jag vinterskor då jag cyklar?

I motsats till traditionella cykelskor, är vintercykelskorna mer isolerade. Du kan se det också på skärningen, de har ofta högre skaft i neopren som gör att skorna är designade för att hålla dina fötter varma. Materialen som används, ger maximal isolering och varma fötter. Ofta har vintercykelskorna vind- och vattentätt membran. Detta är ett plastlager mellan det stadiga ytmaterialet och det varma fodret. Mikroperforeringar i membranet ser till att inget vatten eller fukt kan tränga in i materialet, även om det kan få ut fukten. Cykelskorna med ett sådant membran skyddar dina fötter ännu bättre från köld, vind, regn och slask. Det populäraste vindtäta och vattentäta membranet är GORE-TEX-membranet, som används till otaliga skomodeller.


Racerskor för vinterbruk – cykla även på vintern

andsvägsskor för cykling i vinterväder håller dina fötter varma även under vintern. Skorna är inte bara tillverkade av varmt och vindtätt material, de har även fäste för landvägsklossar, vilket gör dem kompatibla med klossar som t.ex. LOOK Delta och Kéo, SHIMANO SPD-SL, Speedplay Light Action, Zeor, X-Series (utan adapterplatta), Campagnolo Pro-Fit, MAVIC Zxellium, Time Iclic/Xpresso och Time Impact.


MTB vinterskor – äg stigen, även på vintern

Förutom varma landsvägsskor för vinterbruk, tillverkar populära märken som ROSE, GAERNE, SIDI, SHIMANO and NORTHWAVE också MTB-skor som är designade för att hålla fötterna varma om vintern. När du köper nya MTB-skor för vinterbruk, så skall du kontrollera att de är vind- och vattentäta så att inte vatten och lera kan tränga in och göra dina fötter kalla. MTB-skor för vintern är förberedda för klossar som t.ex. SHIMANO SPD, Time ATAC, crankbrothers, crankbrothers Race, LOOK MTB, Xtreme MTB, Wellgo MTB.


Skoöverdrag som ett alternativ

Som ett alternativ till varma cykelskor, kan man alltid använda vind- och vattentäta skoöverdrag. Dessa skyddar dina fötter från köld och väta. Vatten rinner helt enkelt av skoöverdragen och tränger inte in i skorna. De flesta skoöverdragen är tillverkade av neopren och hittas i kategorin Skoöverdrag.


Vilken typ av snörning föredrar du?

För att skorna skall passa så bra som möjligt, har skotillverkarna tillverkat olika typer av snörningssystem. Vissa system gör att man kan justera skorna även när man cyklar.

Kardborre:  Kardborreband på dina vintercykelskor gör det enkelt att spänna skorna, och man kan justera snörningen också när man cyklar.

Spännen: Cykelskor med spännen gör det enklare att justera spänningen av skon mer exakt. En plastrem som går genom spännet gör att man kan justera skospänningen med millimeterprecision. Skon sitter perfekt på foten och hälen får bra stöd.

Ratt (t.ex. BOA eller ATOP): Vintercykelskor med ratt gör det enklare att spänna skorna exakt och fördelar kraften jämnt från hela foten. “Snörningen” ser ut som en traditionell skosnörning, men är lättare att justera via ratten. Man kan justera spänningen med en hand även när man cyklar.


Vilken sula är rätt för mig?

För optimal kraftöverföring även på vinter, lönar det sig inte att snåla på sulorna. Det finns många olika sulor att välja mella, från traditionella gummisulor till kompositsulor med ultra-lätta och styva kolfiberinlägg. Här är skillnaderna:

Gummisulor: Traditionella sportskor och cykelskor för platta pedaler har vanligen yttersulor av gummi. Tack vare att de är flexibla, så är de också bekväma att promenera med. På platta pedaler får man maximalt grepp med gummisula eftersom gummit greppar i pinnarna på pedalen. Gummisulor finns endast på vinterskor för MTB.

Nylonsulor: Klassiska nylonsulor används främst på instegs- eller allround-skor. Nylon är hårdare än gummi, vilket leder till bättre kraftöverföring till pedalerna. Den sämre flexibiliteten hos nylon gör skorna mindre bekväma att promenera med, samt att de greppar sämre på halt underlag. Därför har MTB skor för vinterbruk med nylonsula ett ”non-slip-mönster”.

Förstärkta nylonsulor: De som vill ha ännu effektivare kraftöverföring till pedalerna skall välja MTB skor med förstärkt nylonsula. Förstärkningen består av kolfiber- eller glasfiberförstärkningar i området kring där man fäster klossen. Detta innebär ökad styvhet, som hjälper dig att få mer kraft till pedalerna. Extra dubbar kan skruvas fast under sulan, är tillverkade av gummi och ger ett bra grepp då du går med skorna.

Kolfiberkompositsulor: Cyklister som vill ha en styv sula men inte vill betala för en helkolfibersula kan välja en kolfiberkompositsula. Dessa sulor är tillverkade av nylon-kolfiberkomposit. Sulorna ger dig det bästa av två världar: ökad styvhet tack vare kolfibret och lägre pris och bättre komfort tack vare nylonet. Extra dubbar kan skruvas fast under sulan, är tillverkade av gummi och ger ett bra grepp då du går med skorna.


Vad väntar du på? Klä på dina vintercykelskor och hoppa på cykeln!

Bekanta dig med vårt utbud av varma vintercykelskor för män och kvinnor – en del utrustade med det vind- och vattentäta GORE-TEX membranet – som finns i de vanligaste storlekarna av välkända märken som ROSE, SHIMANO, NORTHWAVE, MAVIC, SIDI och VAUDE.

Do you have questions about winter cycling shoes?

What are the advantages of winter cycling shoes?
If you also want to ride your bike in winter, you should get winter cycling shoes. The benefits of winter cycling shoes are obvious: They keep your feet warm and dry on your tours or commutes. Here you will find a large selection of shoes for different bike categories.
What should I pay attention to when buying winter cycling shoes?
  • Winter shoes often have a higher cut to protect your ankles from the cold temperatures.
  • You should also pay attention to a warming lining, such as an insulation.
  • What’s more, the outer material should be waterproof, in order to keep your feet dry on your rides.