Triathlonskor

  • Sort by:
  • Övriga filter less filters

4 sökresultat

De bästa triathlon cykelskorna

Triathlonskor för träning och tävlingI ett triathlonlopp räknas varje sekund. Som triathlet skall du snabbt byta triathlonskor i ombyteszonen, hoppa på sadeln och kämpa för bästa tiden. Det finns cykelskor som är speciellt designade för triathleter, för att göra skobytet så snabbt som möjligt och för att erbjuda triathleten skor som andas bra och ger bästa möjliga cykelprestation. Därmed kan du visa vad du går för. Vilka triathlonskor är de bästa för dig? Vi berättar nedan vad du skall tänka på då du köper ett par nya triathlon cykelskor. Ta en titt på vårt stora utbud av triathlonskor för både män och kvinnor i de vanligaste storlekarna av kända märken som SIDI, MAVIC, SHIMANO, GAERNE och NORTHWAVE.


Vad är skillnaden mellan triathlon cykelskor och racercykelskor?

Cykelskor för triathlon är väldigt lika racercykelskor. Båda typerna av cykelskor har en sula med tre hål för att fästa klossen. Skornas övre material skiljer skorna åt, samt snörningssystemet. För att du snabbt skall klä på dig dina triathlonskor i ombyteszonen kan du bara vicka lite på hälen och skorna öppnar sig helt. Detta gör ombytet snabbare. Dessutom har triathlonskorna en flik vid hälen som gör det lättare att hantera skorna. Skornas material skiljer sig också. Triathloncykelskorna är tillverkade av material som torkar snabbt, så att dina fötter torkar snabbt efter simningen.


Från nylon till kolfiber – vilken är den rätta sulan för dina triathlonskor?

De som vill ha bästa kraftöverföring till pedalerna skall fästa särskilld uppmärksamhet på sulans material vid köp av nya cykelskor. Nedan listar vi de olika typerna av sulor som finns och deras fördelar:

Nylonsula: Låga produktionskostnader gör att den traditionella nylonsulan är den som används på nybörjarskor och allround-skor. Nylon är hårdare än gummi och sulorna ger bättre kraftöverföring till pedalerna. Eftersom sulan inte är flexibel, är de inte bekväma att gå med och kan vara hala på halt underlag.

Förstärkt nylonsula: De som vill ha bättre kraftöverföring till pedalerna kan välja cykelskor med nylonsula som är förstärkt med kolfiber eller glasfiber i områden vid klossen. Dessa sulor är lite styvare och ger bättre kraftöverföring till pedalen.

Kolfiberkompositsula: För cyklister som vill ha en styv sula, men inte vill betala för en helkolfibersula rekommenderar vi en kolfiberkompositsula. Dessa sulor är tilllverkade av nylon-kolfiberkomposit. Detta ger dig det bästa av två världar: ökad styvhet tack vare kolfiber, och ett lägre pris tack vare nylonet.

Helkolfibersula: Cykelskor med en kolfibersula ger maximal styvhet. Skorna är väldigt styva och lätta. På grund av styvheten är de inte bekväma att gå med, men ger maximal kraftöverföring till pedalen samt sparar vikt.


I vår webbshop hittar du cykelskor för triathlon. Bekanta dig med vårt stora utbud av högklassiga triathlonskor för män och kvinnor i de vanligaste storlekarna från märken som SIDI, MAVIC, SHIMANO, GAERNE och NORTHWAVE. Våra experter hjälper dig gärna att hitta de perfekta cykelskorna för dina behov.