Trekking-skor

  • Sort by:
  • Övriga filter less filters

53 sökresultat

De perfekta skorna för cykelsemester

Skor för cykelturer och cykelsemesterDe som gillar att vara på längre cykelturer – antingen efter jobbet eller åka på cykelsemester – behöver skor som de kan lita på. Därför erbjuder vi skor för utomhusbruk som lämpar sig för länger cykelturer tack vare materialen och egenskaperna. Behöver du hjälp med att välja cykelskor eller cykelsandaler? Den här köpguiden hjälper dig att hitta rätt skor för dina behov! Vi har ett stort utbud av cykelskor och cykelsandaler för både män och kvinnor från välkända märken som ROSE, SHIMANO, MAVIC, FIVE TEN, VAUDE, NORTHWAVE och många fler.


Cykelskor för sommaren

Om du vill njuta av cykelturer de varma sommardagarna, är det viktigt att du väljer cykelskor som är tillverkade av lätt material som andas bra. Dessa material håller hettan och fukten borta. Som ett alternativ kan du välja ett par cykelsandaler med hål för att kunna fästa klossarna. Med dessa sandaler är du redo för nästa cykeltur i varmt väder.


Cykelskor för vintern

En del tillverkare designar skor som håller dina fötter varma under de kalla vinterdagarna. Dessa skor har ofta varmt foder för att skydda mot kölden på bästa sätt. Dessutom har vintercykelskor ofta ett vind- och vattentätt membrane som skyddar dina fötter mot vatten, slask och kall vind. Som ett alternative kan du välja vind- och vattentäta skoöverdrag eller använda tjocka vattentäta sockor. Låt inte vintern stoppa dig och din cykel!


Cykelskor med eller utan låssystem?

Den viktigaste frågan du behöver ställa dig själv när du köper nya cykelskor är om du vill ha låspedaler eller flata pedaler. Om du föredrar att ta bort foten från pedalen pånolltill eller om du planerar att gå längre sträckor, rekommenderar vi cykelskor utan låssystem och flata standard pedaler. Skor utan låssystem har en greppande gummisula som varken halkar på pedalen eller på halt underlag och ger flexibilitet då du går med skorna. Cykelskor utan låssystem är också perfekta då du är på cykelsemester och vill ta en mysig fikapaus.

Det finns också cykelskor för fritidsbruk som har låssystem på samma sätt som MTB-skor och racerskor. Eftersom de låser foten vid pedalen, ger det hjälp i pedalandet för erfarna cyklister. Det finns ingen risk att halka av pedalen, och fotens position på pedalen är effektivare och rundtrampet blir effektivare vilket gör att det är lättare att hålla en högre kadens. Cyklister föredrar låssystemet, eftersom det ökar kraften till pedalen och gör att man cyklar effektivare. För att använda låspedaler och låsskor på rätt sätt krävs lite träning och professionella instruktioner. En del pedaler för fritidsbruk har hål som är kompatibla med MTB-pedalsystemet. Dessa skor kan inte användas med racerpedaler.

Vi har ett stort utbud av cykelskor för fritidsbruk som är kompatibla med MTB pedalsystem som SHIMANO SPD, Time ATAC, CrankBrothers, CrankBrothers Race, Look MTB, Xtreme MTB, Wellgo MTB. Om du behöver hjälp med att hitta de rätta cykelskorna eller pedlerna, tveka inte att kontakta våra rådgivare. Vi hjälper dig gärna att hitta rätt.


Vilken typ av snörning är den bästa för mig?

Perfekt passform och rätt form till hälen är viktigt för att få bra stöd för trampet. Graden av stöd som skon ger kan variera beroende på snörningen. Du kan välja mellan följande typer av snörning:

Skosnören: Traditionella skosnören låter dig justera exakt. Du kan inte justera snörningen medan du cyklar. Då du cyklar på skogsstigar och utförslöp, se till att skosnörena är borta ur vägen, annars finns risken att de fastnar i drivlinan eller i kvistar.

Kardborre: De som inte vill att snörningen skall fastna någonstans skall välja skor med kardborreband, spänne eller ratt. Kardborre ger också en exakt justering, kan justeras på cykeln vid behov och fastnar inte så lätt i grenar.

Spännen: Cykelskor med spännen ger även de en exakt justering. Den här typen av snörning kan inte fastna någonstans. Skon håller foten på sin plats och ger en bekväm ställning för hälen.

Rattar (t.ex. BOA eller ATOP): Skor med rattar ger exakta justeringsmöjligheter och fördelar trycket jämnt över hela foten. Detta tack vare de tunna vajrarna som går över foten som traditionella skosnören. Det är enkelt att justera snörningen med en hand på cykeln.


Vilken typ av sula har cykelskor för fritidsbruk?

I motsats till racerskor och MTB-skor som finns tillgängliga med många olika typer av sulor, från traditionella nylonsulor till ultralätta och ultrastyva kolfibersulor, har cykelskorna för fritidsbruk nästan alltid gummisula. I motsats till de styva MTB och racerskorna, ger gummisulan lite lägre kraftöverföring. De är istället inte lika hala och ger bra grepp på pedalen och på hal mark. Tack vare den höga flexibiliteten ger de bra komfort både på cykeln och då du går med skorna.

Cykelsulorna kan tillverkas av flera olika gummiblandningar, som ger dem specifika egenskaper. Vibram, Michelin, Suptraction och Stealth är namn på välkända gummisulor. Vi har ett stort sortiment av cykelskor och cykelsandaler för både män och kvinnor i de flesta storlekar från välkända märken som ROSE, SHIMANO, MAVIC, FIVE TEN, VAUDE, NORTHWAVE och många fler.

Do you have questions about touring shoes?

What are the advantages of touring shoes?
  • For touring, you have got the choice between shoes with clipless pedal system and classic cycling shoes without clipless pedal system.
  • If you choose a shoe with clipless pedal system, we recommend shoes with 2-bolt standard. These can be combined with cleats and pedals with 2-bolt standard.
  • If you go for classic shoes without clipless pedal system, you should pay attention to a slip-resistant sole that offers a better grip on the flat pedal.
What kind of closures are there for touring shoes?
There are different closures for touring shoes. Here you can find shoes with classic lacing, Velcro or ratchet closure or dial system. However, you can also choose a combination of two systems, for example laces that are complemented by a Velcro fastener on the upper part of the shoe.
Do I need touring shoes?
  • Touring shoes are worth the investment if you ride longer tours in your leisure time or if you commute to work daily and you want to rely on your cycling shoes.
  • You should pay attention to the materials, as there are different shoes for summer and winter. You will find the right touring shoes for winter in our range.