•  50 000 produkter tillgängliga för direktleverans
  •  Gratis retur (inom EU)
  •  Personlig betjäning
  •  30 dagars returrätt
  •  Montering i Tyskland
70 sökresultat

MTB-skor för platta pedaler

Cykelskor för Dirt, Freestyle och MTBHög fart och höga hopp – oberoende om du helst cyklar dirt eller riktigt teknisk stig på MTB och inte vill använda låsskor, då kan cykelskor för platta pedaler vara det du söker. Skorna är designade för att användas med platta pedaler och det går inte att montera klossar på skorna. Tack vare materialet i sulorna ger Freeride-skorna maximalt grepp både på pedalerna och på marken. Du kan ta loss fötterna från pedalerna när som helst, och detta kan kännas tryggare än med låsskor – perfekt för nybörjare eller för den som vill ta sig an de allra mest tekniska stigarna.

Vi har ett stort utbud av skor för platta pedaler i lager. Upptäck vårt urval av kända märken som FIVE TEN, SHIMANO och IOC, samt de populära modellerna FIVE TEN Freerider och VAUDE Moab!


Sulor – hjärtat hos varje sko för platta pedaler

Den viktigaste delen av varje sko för platta pedaler är sulan. Den skall ge bra grepp både på cykeln, och brevid, samt perfekt kraftöverföring till pedalerna. Därför är kvaliteten hos sulan så viktig! Under åren har den traditionella gummisulan hos MTB-skor bytts ut och nya gummiblandningar har introducerats. Innovationer från klättersporten har tagits i bruk även på cykelskor. Det finns ett otal olika gummiblandningar och mönster som ger perfekt grepp i våta, leriga och hala förhållanden. Marathon-sulan från FIVE TEN och Vibram-sulan som finns hos många olika modeller av MTB-skor är de mest kända modellerna med utmärkt grepp.


Robust, hållbar, slitstark – MTB-skor skall vara byggda för att hålla i längden!

Terrängcyklister, dirt-cyklister och freeride-cyklister skall välja mycket hållbara MTB-skor. Skor för platta pedaler har vanligen en ovansida av robusta och hållbara material. Detta för att de skall tåla slitaget som de utsätts för.


Den rätta typen av snörning för perfekt passform

Perfekt passande cykelskor är viktigt för effektiv kraftöverföring till pedalerna. Eftersom skorna har en flexibel sula, i stället för klossar, tillåter skor för platta pedaler mera rörelse. Vanliga skosnören räcker vanligen till för att hålla foten på rätt ställe i skon. Om du tycker att du vill att skon ska sitta tajtare, finns det även skor med kardborreband, eller BOA-system. Detta gör att du kan justera skons passform ännu mer exakt.


Stilfaktorn – mer än bara en sko!

Det är en sak som är speciellt viktigt när det gäller skor för platta pedaler: stilfaktorn! Dessa skor utmärker sig genom en helt annan typ av design i jämförelse med konventionella MTB-skor. Det liknar mer vanliga sneakers eller skate-skor och finns i trendiga färger. Från klassiskt svarta till kamouflagefärgade mönster – upptäck vårt stora utbud av coola skor för platta pedaler av kända märken som FIVE TEN (samt deras populära Freeride-kollektion), VAUDE (inklusive deras välkända Moab-kollektion), SHIMANO, O’NEAL och ION.