• Sort by:
  • Övriga filter less filters

180 sökresultat

MTB byxor och baggy shorts

Allt du behöver för stigcykling

Leran stänker, en gren slår dig på benet, du svischar fram på din favoritstig. Terrängcykling är en utmaning både för cyklisten och utrustningen. Därför är det viktigt att dina byxor eller shorts skall klara utmaningarna, oberoende om det gäller smuts, friktion på sadeln eller nötning på grund av kontakt med kvistar eller om du faller. Framför allt skall MTB byxor vara designade för att hålla! I vårt stora utbud hittar du garanterat ett par MTB byxor – oberoende om du vill ha med eller utan stoppning, för män, barn eller kvinnor, för avslappnade cross-country cykelturer eller downhill-äventyr. Bekanta dig med vårt utbud av cykelbyxor och cykelshorts från toppmärkena: FOX, VAUDE, Endura, GORE, O’Neal och Troy Lee Designs!

Välj rätt typ av MTB byxor

Vi hjälper dig gärna att hitta de rätta cykelbyxorna för dina behov! Vi har ett stort utbud av cykelbyxor och baggy shorts för MTB i olika prisklasser i lager – ta en titt, eller kontakta oss!

Beroende på dina preferenser kan du välja mellan långa MTB byxor och MTB shorts. Under varma dagar rekommenderar vi lösa MTB shorts som är tillverkade av lätt och elastiskt material. Då har du byxor som andas och du kan lätt röra dig i cykelsadeln.

När du cyklar i kallare väder, kan du kombinera shorts med knävärmare eller benvärmare. Naturligtvis kan du också välja ett par MTB-byxor med långa ben. Cykelbyxor med borstad insida och vindtätt yttertyg är bra för kalla höst- och vårdagar. På vintern kan du välja ett par skalbyxor ovanpå cykeltights med borstad insida.

Vad önskar du: vattenavstötande eller vattentätt?

Om du önskar ytterligare skydd mot regn och stänk, skall du ta en titt på de vattenavstötande och vattentäta egenskaperna hos byxorna och shortsen. Välkända vattentäta material är t.ex. GORE-TEX från GORE, CEPLEX och SYMPATEX från VAUDE och TEXAPORE från JACK WOLFSKIN. Om du endast önskar skydd från stänk, kan du välja ett par cykelbyxor eller cykelshorts med vattenavstötande yta. Här kan du se vårt utbud av vattentäta cykelbyxor!

Med eller utan löstagbara innerbyxor?

Många MTB byxor har löstagbara innerbyxor med stoppning. Stoppningen i cykelbyxorna erbjuder bra skydd för stötar och dämpar vibrationer, vilket gör cykelturen bekvämare och roligare. Ofta är stoppningen i innerbyxorna tillverkade av skum. Om du vill kan du också byta ut innerbyxorna mot dina favoritcykelshorts med gelstoppning. Kom ihåg att långt ifrån alla MTB byxor har löstagbara innerbyxor!

Vilken typ av stoppning är den rätta för mig?

Det finns många olika alternativ! En del cyklister föredrar att cykla med tjockare stoppning för att skydda sig mot stötar och vibrationer, samt för att sitta bekvämt på hårda sadlar, medan andra cyklister föredrar tunnare stoppning eller ingen stoppning alls, för maximal flexibilitet.

Eftersom det finns många olika åsikter om detta har vi ett stort utbud av cykelbyxor med olika typ av stoppning att välja mellan. Allt från bred och smal stoppning för att passa avståndet mellan dina sittben, till tjock och tunn stoppning för rätt nivå av stötdämpning och till olika typer av material (skum eller gel) – här finns vad du behöver!

Våra medarbetare hjälper dig gärna om du är osäker på vilken typ av stoppning du skall välja!

Byxor för Downhill och freeride

Speciellt för downhill- och freeride-cyklister är det viktigt att ha hållbara MTB byxor. De flesta cykelbyxor som är utvecklade för extrem MTB cykling är tillverkade av ett stadigt nylontyg. Därför är de yttre shortsen extremt slittåliga. Ett välkänt material är t.ex. Cordura som är väldigt slittåligt. Byxorna för downhill måste också erbjuda maximal mobilitet – därför är de flesta DH-byxor utrustade med stretchande inlägg och med figursydda knän, för bästa passform och för att ha plats för skydd under. Eftersom du oftast inte sitter på sadeln under downhill och freeride åk, har DH-byxor oftast ingen stoppning, eller innerbyxa med stoppning – om du vill ha stoppning kan du använda ett par innerbyxor med stoppning tillsammans med dina DH-byxor.

Var på säkra sidan - MTB byxor med integrerat skydd

De som cyklar på tuffa stigar vill gärna ha extra säkerhet. Då kan man välja bland ett stort utbud av innerbyxor med integrerade skydd för låren, svanskotan, höften eller andra känsliga kroppsdelar. Dessa skydd av skum distribuerar slagkraften över en stor yta för att minska den. För maximalt skydd på häftiga stigar!

Vilka ytterligare egenskaper finns det?

Om du letar efter ett par perfekta MTB-byxor skall du också tänka på vilka egenskaper som är viktigast för dig. Här finns en lista på olika egenskaper:

Fickor med dragkedja – Oberoende om man cyklar i en bike park eller åker på en kort kvällsrunda, vill de flesta cyklister ha minst en ficka med dragkedja för att förvara sina nycklar, energistänger, telefon eller karta. Antalet fickor och storleken på fickorna varierar beroende på modellen – välj de byxor som passar dig bäst.

Stretchande inlägg – Terrängcyklister behöver maximal rörelsefrihet. De flesta MTB-byxor och baggy shorts har stretchande inlägg för att du obehindrat skall kunna röra dig på cykeln. Det betyder att medan du trampar, kommer dessa byxor inte att begränsa din rörelsefrihet på något sätt.

Reflex – Oberoende om det är sommar eller vinter och du cyklar på en MTB, racercykel eller en hybridcykel, rekommenderar vi att välja cykelbyxor och shorts med reflekterande element. Om du vill använda dina MTB-byxor på vägarna, skall du se till att ha reflex av hög kvalitet – med fördel sådana som har synlighet 360°.


Här hittar du de rätta cykelbyxorna eller cykelshortsen för ditt nästa MTB äventyr – oberoende om det gäller MTB byxor för män, kvinnor eller barn, för Cross Country, All Mountain, Downhill, tävling eller lugna kvällsrundor! Du kan välja mellan ett stort utbud av cykelbyxor i alla vanliga storlekar, med eller utan stoppning, klassiska byxor eller shorts. Ta en titt på vårt stora utbud av cykelbyxor från välkända märken som FOX, Troy Lee Designs, VAUDE, Endura, GORE och O’Neal.