• Sort by:
  • Övriga filter less filters

9 sökresultat

Pannband - ett måste för både sommar och vinter.

Klassiska pannband som användes på gym har sett sina dagar - nu är pannbanden tillverkade av högklassiga material för att se till att atleten kan utnyttja sin maxkapacitet. Ett pannband är inte bara en snygg hårprydnad, utan också en viktig del i idrottsutrustningen. Pannbandet transporterar bort svetten sommartid och isolerar värmen vintertid.

I vårt sortiment finns ett stort urval av pannband för män och kvinnor för både sommar- och vinterbruk från välkända märken som BUFF, P.A.C., CRAFT, Löffler, GORE WEAR och många fler. Köp ett av de populära pannbanden till din nästa cykeltur!

Pannband för sommarbruk

En del tillverkare har designat pannband för varma sommardagar.

Den primära funktionen är hålla bort fukten med singoda andningsförmåga. Målet är att stoppa svetten från att rinna ner i din panna eller i ditt ansikte. Pannbanden är ofta tighta utan att täcka öronen för att ta bort fukten på bästa sätt.

Pannbanden är tillverkade i lätt nätmaterial som transporterar bort fukten.

En del tillverkare erbjuder också pannband som skyddar mot skadliga UV-strålar.

Därför skall du ha ett pannband sommartid

Transporterar bort fukten

God andningsförmåga

UV-skydd

Svetten rinner inte ner i ditt ansikte

Pannband för vinterrbruk

Varmare vinterdagar kan ett pannband vara ett alternativ till mössa. Eftersom största delen av din kroppsvärme går förlorad via huvudet, är det viktigt att skydda denna känsliga kroppsdel. Breda pannband täcker öronen och håller ditt huvud och dina öron varma.

I motsats till en mössa, täcker inte pannbandet hela huvudet. Många cyklister gillar det.

Tillverkarna för vinterpannbanden använder främst varma material för att skydda öronen och pannan från kyla och vind. De flesta pannbanden är tillverkade av isolerande material som fleece . För ännu bättre skydd mot kalla vindar, har en del pannband ett GORE WINDSTOPPER membran som blockerar vinden utan att påverka fukttransporten.

För cykelturer i mörker finns det hi-vis (förkortning av high visibility) pannband som ger god synlighet i trafiken tack vare de i ögonfallande neonfärgerna och reflekterande elementen.

Därför skall du ha ett pannband vintertid

Håller dig varm

Skyddar från vind

Skyddar från kyla

God andningsförmåga

Ökad synlighet (om du väljer ett hi-vis pannband eller pannband med reflekterande element)

De här tipsen borde hjälpa dig att hitta rätt pannband. Om du har ytterligare frågor, fråga gärna våra experter.

Vi har ett stort utbud av fritidsjackor för män och kvinnor i de vanligaste storlekarna, färgerna och prisklasserna, från välkända märken som: CHROME, CRAFT, CYCOLOGY, FOX, GONSO, GORE WEAR, ION, JACK WOLFSKIN, LÖFFLER, MALOJA, SHIMANO, TRIPLE2, VAUDE och många fler. Köp ett av de populära pannbanden till din nästa cykeltur!