• Sort by:
  • Övriga filter less filters

34 sökresultat

Vindtäta cykeljackor – Skydda dig från vinden

En bra vindtät cykeljacka är en viktig del av cyklistens garderob - oberoende av om du är nybörjare eller proffs. En vindtät cykeljacka skyddar dig från vinden och är väldigt bra att ha då det är kallt ute. Du kan välja mellan windbreaker-jackor med tight passform och vindtäta cykeljackor för MTB, touring och daglig pendling. I vår köpguide berättar vi vad du skall ta i beaktande då du skall köpa en ny cykeljacka.

I vårt lager finns ett stort utbud av vindjackor för både män och kvinnor. De vindtäta jackorna finns i alla de vanligaste storlekarna och färgerna, från välkända märken som ROSE, assos, CASTELLI, CRAFT, GORE WEAR, sportful, VAUDE, SHIMANO och många fler.

Vad är en windbreaker-jacka?

En windbreaker-jacka har ett vindtätt membran. Ett membran är mikroporöst skyddslager inuti tyget med mikroskopiskt små hål som stoppar vinden från att tränga igenom materialet, men låter fukten från insidan transporteras till utsidan. Därför kan en vindtät cykeljacka som skyddar bra mot vind också andas. Ett populärt vindtätt material för cykeljackor är t.ex. GORE WINDSTOPPER.

Trots det vindtäta materialet, ger inte windbreaker-jackor något bra skydd mot konstant regn. Även om ett vindtätt membran är vattenavstötande och därmed klarar små mängder regn, kommer det inte att skydda dig i ösregn. En impregneringsbehandling på ytan kan hjälpa jackan att skydda dig mot regn. Tänk på att en vindtät jacka erbjuder suveränt skydd mot vind, men inte mot regn.

Vilken windbreaker-jacka skall jag välja till landsvägscykling?

En vindtät racerjacka har tight passform och är designad för män eller kvinnor. Jackan hjälper dig att upprätthålla bästa möjliga aerodynamik. Tack vare det vindtäta membranet och ett vindtätt tyg, skyddar dessa jackor mot kall vind då du cyklar utför. Jackor som går att packa i små utrymmen är perfekta för landsvägscyklister, detta kommer att presenteras mer i detalj nedan. Vindjackan kan packas i tröjfickan och man kan ha med den i reserv ifall det blir kallt under cykelturen. Söker du fler jackor för racercykling? Ta en titt på våra Landsvägsjackor!

Vindtäta jackor för MTB

Då du cyklar snabbt utför kan du bli kall på grund av vinden - det är exakt detta som de vindtäta jackorna är gjorda för! En vindtät cykeljacka skyddar dig mot kall vind då du cyklar MTB, särskillt under blåsiga dagar eller under korta pauser. I motsats till vindjackorna för landsvägscykling, är de MTB-specifika jackorna inte lika tighta och kan vara utrustade med dragkedjor under armarna för ytterligare ventilation, samt elastiska inlägg för ökad rörlighet i sadeln. Behöver du en MTB-jacka? Ta en titt på våra MTB-jackor här!

Vindtäta jackor med avtagbara ärmar

Det är för varmt för en jacka, men för kallt för en väst? Då är en jacka med avtagbara ärmar perfekt! Dessa vindtäta cykeljackor har dragkedjor uppe på ärmarna, som gör att du kan ta bort ärmarna när du vill. Då har du en vindtät väst, eller beroende på modellen, en vindtät kortärmad jacka. En smart lösning för alla de som vill vara flexibla och ofta cyklar i ombytligt väder. I vårt sortiment hittar du den rätta jackan med avtagbara ärmar - kolla produktbeskrivningen för information om zip-off-egenskapen.

Packable – Flexibel vindjacka som kan packas i litet utrymme

De som vill besegra bergen på sin cykel gillar den ultralätta vindjackan som lätt kan packas ner i jersey-fickan. Det är enkelt att ta fram och klä på den om det känns kallt - och enkelt att packa ner den i fickan om temperaturen stiger. Därför är en lätt vindjacka som kan packas I litet utrymme ett måste för maximal flexibilitet. De flesta vindjackor har den egenskapen. Se produktbeskrivningen för att hitta en packable jacka.

Vindtäta vinterjackor

Du har säkert upptäckt att det inte är så trevligt att cykla i vintervinden. Därför bör de som vill idrotta ute vintertid skaffa sig en ordentlig vinterjacka för att hålla sig varm. En vindtät cykeljacka är ett bra val för kalla vindar. För vintercykling skall du välja en jacka som inte bara har ett vindtätt membran, utan också har ett varmt foder av fleece, dun eller syntetiska fibrer. Här hittar du ett stort urval av vinterjackor.


Vi hoppas att vår köpbuide hjälper dig att hitta den rätta vindtäta jackan för dina behov. Om du inte är säker på vilken jacka du skall välja: kontakta oss, våra experter hjälper dig gärna.

I vårt lager finns ett stort utbud av vindjackor för både män och kvinnor. De vindtäta jackorna finns i alla de vanligaste storlekarna och färgerna, från välkända märken som ROSE, assos, CASTELLI, CRAFT, GORE WEAR, sportful, VAUDE, SHIMANO och många fler.