• Sort by:
  • Övriga filter less filters

69 sökresultat

MTB-jackor för Downhill, Enduro, stigcykling och annat

Dags att ta din MTB och njuta av stigen. De som vet hur terrängcyklister ser ut efter en tur vet hur viktigt det är att ha en bra cykeljacka. En jacka skyddar dig från stänk och kall vind och håller dig varm under cykelturen. Beroende på dina behov, kan du välja mellan en lätt softshell jacka för kallare sommarkvällar, lätt regnjacka eller en vind- och vattentät fodrad jacka till vintern! Oberoende om du föredrar att cykla stig, all mountain eller downhill – hittar du den rätta MTB-jackan i vår webbshop!

I vårt lager finns ett stort urval MTB-jackor för kvinnor och män. MTB-jackor i de vanligaste storlekarna, olika prisnivåer och i många olika färger - allt från klassiskt svart till säsongens trendiga färger. MTB-jackorna i vårt sortiment kommer från kända märken som ENDURA, GORE WEAR, FOX, ION, VAUDE och ROSE. Därmed är du utrustad för ditt nästa äventyr!

Vilken MTB jacka är den rätta?

Det finns ett enormt utbud av MTB-jackor. Det finns jackor med tight passform och MTB-jackor med lite lösare passform, jackor som är vindavstötande eller vindtäta, vattenavstötande eller vattentäta, lätta MTB-jackor som andas bra eller fodrade jackor för vinterbruk. Denna köpguide hjälper dig att hitta den rätta MTB-jackan för dina behov.

Vindtäta MTB-jackor – Skydda dig mot kall vind

Vad skiljer en vindtät och en vindavstötande jacka åt? Det vindtäta membranet hos en cykeljacka tar bort kylan från vinden, vindkylningen gör att luftens temperatur känns kallare än vad den egentligen är. En lufttemperatur på 5°C kan t.ex. kännas som -18°C på kroppen då det blåser hårt. Ett membran som stoppar vinden från att tränga igenom eliminerar denna effekt och skyddar dig från kylan från vinden. Välkända vindtäta membran är GORE WINDSTOPPER-membran och WINDPROOF-membran från VAUDE.

Alternativt finns det MTB-jackor med vindavstötande membran eller i vindavstötande tyg. Även om dessa jackor inte stoppar vinden från att tränga igenom tyget helt, ger de ett lätt skydd från vind och kallt väder. De passar bra för dagar då det är vindsstilla eller bara lätt vind.

För fler vindtäta jackor och västar för sport och fritid se här.

Vattenavstötande och vattentäta MTB-jackor – perfekt för regniga dagar

Om du gillar att cykla då det regnar, skall du välja en vattentät MTB-jacka. Det är skillnad mellan MTB-jackor som är ytbehandlade med en vattenavstötande behandling och regnjackor med ett vattentätt membran. Den vattenavstötande ytbehandlingen hjälper till att hålla dig torr i lätt duggregn eller vid stänk, ett vattentätt membran håller dig torr även i ösregn. Tänk på att välja en regnjacka som har tejpade sömmar, så att inte vatten kan komma in varken genom tyget eller sömmarna. Om du cyklar i ösregn, skall du definitivt välja en vattentät cykeljacka för ett bra skydd. Några välkända vattentäta material är GORE-TEX, VAUDE CEPLEX, VAUDE SYMPATEX eller JACK WOLFSKIN TEXAPORE.

Fler vattentäta jackor för sport och fritid hittar du här.

MTB-softshelljacka – Det bästa av två världar

Softshell-jackor har blivit populära som jackor för sport och fritid, tack vare deras mångsidighet. MTB-softshelljackor är inte bara vindtäta och vattenavstötande, de är också elastiska och mjuka. De är ett bra val då man vill ha lite mer isolering och lätt skydd för väder och vind.

För fler varma softshell-jackor för sport och fritid se här.

MTB-vinterjackor – Var redo för den kalla säsongen

Om du gillar att cykla även på vintern, rekommenderar vi en thermo jacka med lämpligt foder för att hålla dig varm. En thermo-jacka kan t.ex. ha ett varmt fleecefoder eller ett PRIMALOFT-foder som hindrar kall luft från att passera.

Fler fodrade cykeljackor för sport och fritid hittar du här.

Övriga egenskaper hos MTB-jackor

Längre baksida – de flesta MTB-jackor har en längre baksida. Detta för att skydda dig mot kall vind och stänk från bakhjulet då du sitter på cykeln.

Huva – Regnet stoppar dig inte från att cykla? Då är det bra att köpa en MTB regnjacka med huva. En del tillverkare designar jackor med en (löstagbar) huva som man kan ha över cykelhjälmen. Därmed finns det inget som stoppar dig vid regn.

Konvertibla jackor – Väderprognosen är osäker, och du funderar om du skall välja en jacka eller en väst? Våra jackor med avtagbara ärmar är då det perfekta valet. Du kan enkelt ta bort ärmarna med dragkedjan vid axlarna och du kan snabbt omvandla din jacka till en väst, eller tvärtom. Alternativt kan vi också erbjuda jackor som man kan konvertera till en jersey. På detta sätt är du redo för väder-och temperaturförändringar.

Packable – Flexibel vindjacka som kan packas i litet utrymme – Det är varmt, men väderprognosen visar på regn eller vind? En regnjacka eller vindavstötande jacka för nödsituationer är då ett bra val. Många cykeljackor kan packas i ett litet utrymme och de får plats i bakfickan på din cykeltröja eller i sadelväskan, redo att tas fram då den behövs.

Pit-zips – Om du önskar extra bra andningsförmåga på din jacka, rekommenderar vi en jacka med dragkedja under armarna. Med en sådan jacka kan du förbättra ventilationen på tuffa partier.

Kompatibel med ryggsäck – Tungt packade ryggsäckar kan slita på cykeljackor med membran. På grund av ökad friktion, kan vatten tränga igenom lättare. Därför har en del tillverkare förstärkt axelpartiet på sina MTB-jackor och du behöver inte bekymra dig för att ryggsäcken förstör jackan när du cyklar.


Vi hoppas att vår köpbuide hjälper dig att hitta den rätta MTB-jackan för dina behov. Om du inte är säker på vilken jacka du skall välja: kontakta oss, våra experter hjälper dig gärna. I vårt lager finns ett stort antal MTB-jackor för kvinnor och män. MTB-jackor i de vanligaste storlekarna, olika prisnivåer och i många olika färger - allt från klassiskt svart till säsongens trendiga färger. MTB-jackorna i vårt sortiment kommer från kända märken som ENDURA, GORE WEAR, FOX, ION, VAUDE och ROSE. Därmed är du utrustad för ditt nästa äventyr!/p>