• Sort by:
  • Övriga filter less filters

4 sökresultat

Fleece

En klassisk jacka för sport och fritid

Oberoende om du använder den på kontoret, på cykelturen, på shoppingrundan eller hemma – kan vi inte längre klara oss utan en fleece-jacka. Fleece-jackan håller dig varm kalla dagar och är ett mångsidigt plagg som är behagligt mot huden. Bekanta dig med vårt utbud av fleece-jackor med och utan huva, för män och kvinnor, i olika storlekar, färger och pris från välkända märken som Jack Wolfskin och VAUDE. Bläddra genom sortimentet i vår webbshop!

Fleece-jacka – vad är det?

Fleece-jackor är tillverkade av det populära fleece-materialet. Fleece är ett syntetiskt fiber som oftast är tillverkat av polyester. Tack vare en borstad yta, är materialet känt för sina isolerande egenskaper. Fleece är väldigt lätt, hållbart, elastiskt, snabbtorkande och mjukt på insidan. Den perfekta kombinationen för komfort kalla dagar.
Beroende på fleecens kvalitet och tjocklek, erbjuder fleecejackorna olika grad av isolering. Ett bra exempel är de olika viktklasserna av fleece som Jack Wolfskin erbjuder: Tillverkaren skiljer mellan NANUK 100, NANUK 200 och NANUK 300. De respektive namnen indikerar viktlassen. NANUK 100 väger 100 - 150 g/m², NANUK 300 mellan 300 - 400 g/m². Denna klassifikation visar att att inga fleece är lika varandra. Beroende på viktklass, ger din fleecejacka hög eller låg grad av isolering.
Klassiskt fleecematerial består av ett yttre och ett inre lager tillverkat av polyester. Det finns också olika typer av yta på fleecematerialet. I vårt sortiment finns det jackor i olika viktklasser och i olika designer.

När skall jag använda en fleecejacka?

En fleece är ett väldigt mångsidigt plagg. En tunn fleecejacka är perfekt t.ex. kalla sommarkvällar. Andra versioner och modeller med tjockare fleecematerial kan med fördel användas som ett mellanlager på vintern.

Vilken fleece passar i min Jack Wolfskin-jacka?

Jack Wolfskin är ett av de märken som designar jackor med en integrerad innerjacka. Med en sådan kan du enkelt kombinera din jacka med en innerjacka som läggs fast med dragked i den yttre jackan. Vi har märkt jackorna med "SHORT ZIP system", "REGULAR ZIP System" eller "LONG ZIP System" i produktbeskrivningen. Se till att du väljer en jacka med samma dragkedssystem på innerjackan som den yttre jackan har för att de skall passa ihop. Om du är osäker på vilken jacka du skall välja, hjälper våra experter gärna till.

Vilka egenskaper behöver jag?

Beroende på ditt användningsändamål kan du välja en fleecejacka med olika egenskaper. Här finns några egenskaper som är värda att tänka på då du köper en fleece jacka:
Huva - En del fleecejackor har huva. Dessa jackor med huva värmer din nacke och huvud lite extra.
Tumhål - En del fleecejackor har tumhål vid ärmen. Ett hål för tummen inuti materialet gör att vinden inte kommer in i ärmarna.
Miljövänligt – Trenden går mot resurssparande produktion av textilier. Därför använder många tillverkare pantflaskor för att tillverka sina material. En del fleecekläder är tillverkade av polyester tillverkat från återvunna PET-flaskor, eller annat avfallsmaterial. Märken som t.ex. VAUDE är känt för sina höga standarder gällande miljövänlig produktion.

Har du ingen mjuk fleecejacka än? Då är det dags för dig att skaffa en lätt jacka för sport och fritidsaktiviteter! I ROSEs webbshop hittar du den perfekta jackan för sport och fritid. Bekanta dig med vårt breda sortiment av fleecejackor med och utan huva, för män och kvinnor, i olika storlekar, färg och prisklass, från välkända märken som t.ex. Jack Wolfskin och VAUDE.