Dirt-hjälmar

  • Sort by:
  • Övriga filter less filters

9 sökresultat

Dirt-hjälmar och BMX-hjälmar

Hjälmar för spektakulära hopp och coola tricks

Spektakulära hopp och coola tricks med din cykel. Dirt jump och BMX-cyklister är utsatta för stora risker. Därför rekommenderar vi att alla – oberoende om det är ett barn, tonåring eller en vuxen cyklist – att använda hjälmar som är designade för dirt och BMX varje gång man tar fram sin cykel. Till skillnad från standard cykelhjälmar och MTB-hjälmar, har dessa skate-style hjälmar endast ett väldigt litet visir eller inget alls. Därför är hjälmarna väldigt kännspaka och har fått smeknamnet “potthjälmar”. Tack vare deras design, skyddar hjälmarna huvudet mycket bra även på sidor och bak. Dessutom är de en stilig accessoar i dirt jump och BMX-parkerna. I vårt lager finns skate-hjälmar för dirt jump och BMX-sporter i de vanligaste storlekarna, i olika prisklass och färger från välkända märken som UVEX, MELON och många fler.

Dirt jump-hjälmar för tricks och hopp

BMX-hjälmar är cykelhjälmar tillverkade av mycket slittåligt material. Ett yttre skal är tillverkat av hårt plast eller polystyren, som ger ett effektivt skydd mot stötar och skyddar därmed från huvudskador. Det yttre skalet och EPS-skummet är ihopsatt genom att In-Mold proceduren har använts, för att se till att energin från stötarna är fördelad på en större yta. Formen på en BMX-hjälm skiljer sig klart från en vanlig cykelhjälm. Jämfört med en klassisk cykelhjälm, har BMX-hjälmarna färre öppningar ovanpå ochfram. BMX-hjälmens skal fortsätter ner på sidorna för att ge fullt skydd för huvudet.

Vad skall jag ta i beaktande då jag köper en BMX-hjälm?

Eftersom skalet på en dirt jump-hjälm inte andas speciellt bra, skall du se till att hjälmen har bra ventileringsluckor. Dessa svalkar dig även under svåra tricks och hopp. Ett bra och exakt fastsättningssystem är också viktigt. För att undvika att hjälmen glider, skall man kunna justera remmen under hakan, så att hjälmen sitter perfekt. En del av dirt jump och BMX-hjälmarna i vårt sortiment har en justeringsratt bak på hjälmen, så att du kan justera hjämen till rätt huvudomkrets med en ratt. Detta gör att hjälmen hålls bättre på plats under action och ger därmed bättre skydd.

Hur vet jag att dirthjälmen passar?

Den perfekta hjälmen skall sitta bra på huvudet, den skall varken glida eller trycka på huvudet. För att välja rätt storlek kan du använda ett måttband. Lägg det på din panna strax ovanför ögonbrynen och för det runt ditt huvud medan du håller det så rakt som möjligt. Den uppmätta omkretsen i centimeter är din hjälmstorlek. Om du provar BMX- eller dirthjälmar, skall du se till att spänna remmarna, utan att de trycker på dina öron. Vi har många olika storlekar på cykelhjälmarna som vi har i lager och det finns många storlekar att prova.

När borde jag byta ut min hjälm?

En krasch kan skada din BMX eller dirthjälm. Tänk på att alla skador inte syns på utsidan. Sprickor i materialet och i skummet på insidan gör att hjälmen inte kan absorbera så mycket energis om den gjort tidigare – din säkerhet är inte längre garanterad. Därför bör du byta ut din hjälm efter varje fall. Även om du inte kraschat med din cykelhjälm, är det bra att byta ut dem regelbundet. UV-strålar, fukt och influenser från utsidan gör att limmet inte håller samt att hjälmens material är utnött. Därför rekommenderar vi att man köper en ny hjälm regelbundet.


Om du gör spektakulära hopp med din cykel, eller om du vill ha en färgglad hjälm skall du välja en BMX-hjälm. Vårt produktsortiment innehåller otaliga BMX och dirt-hjälmar för barn, män och kvinnor. Hjälmarna har olika design och olika färg (allt från klassis matt svart till årets trendigaste färger). BMX-hjälmar finns i olika prisklasser från populära märken som UVEX, MELON och många fler. Bekanta dig med vårt stora sortiment av cykelhjälmar och var redo för nästa cykeltur!