Barnhjälmar

  • Sort by:
  • Övriga filter less filters

19 sökresultat

Barnhjälmar

Cykelhjälmar för unga cyklister


En cykelhjälm är inte bara en viktig del av cykelutrustningen för vuxna. Även unga cyklister bör alltid använda en cykelhjälm då de cyklar. Här hittar du cykelhjälmar för barn. Hjälmarna har olika design, passform och egenskaper som är speciellt anpassade för barnens behov och önskemål. Våra experter hjälper dig gärna att välja den rätta cykelhjälmen för ditt barn eller tonåring.

I vårt produktsortiment finns det cykelhjälmar för barn i färgglada designer till förmånliga priser. Du hittar många olika modeller av barnhjälmar i olika storlek, färg och pris från välkända tillverkare som ABUS, CASCO, UVEX och ALPINA i vår webbshop.

Vid vilken ålder skall barnet börja använda hjälm?

Om du cyklar med ditt barn på en barnstol, skall du se till att hen använder hjälm. Låt aldig ett barn åka på en barnstol eller vagn bakpå en cykel utan att använda lämplig hjälm. Barn, som cyklar själva till skolan eller dagis skall alltid använda hjälm. Endast en hjälm kan skydda huvudet vid en krasch. Att ditt barn är säkert är ett bra argument till att köpa en cykelhjälm.

Vilken barnhjälm skall jag välja?

Ofta gillar inte barn att använda cykelhjälm - särskillt inte om de glider eller trycker på huvudet. Därför är det extremt viktigt att hjälmen sitter bra och bekvämt och att designen gör att barnet vill använda cykelhjälmen. Förutom säkerhet, en bra passform är en attraktiv design och trendiga färger också viktigt. En bra aspekt då man skall köpa en ny cykelhjälm till sitt barn, är att låta barnet välja t.ex. färgen själv. Detta ökar barnens intresse att använda hjälmen varje gång de cyklar.

Vilken storlek skall ett barn ha på cykelhjälmen?

För att välja rätt storlek, kan du använda ett måttband. Lägg måttbandet på ditt barns panna, strax ovanför ögonbrynen och för det runt huvudet samtidigt som du håller det rakt. Den uppmätta omkretsen i centimeter är storleken som ditt barn behöver på sin cykelhjälm. För att du inte skall behöva köpa en ny hjälm varje år, kan du välja en hjälm som passar under en längre tid, de flesta hjälmar har ett spänningssystem som täcker flera hjälmstorlekar. Hjälmen kan då växa med ditt barn och kan anpassas till barnets huvudomkrets, och barnet kan använda hjälmen under flera år.

Hur vet jag att cykelhjälmen passar på mitt barn?

En barnhjälm skall sitta bra på huvudet – den skall inte glida och inte trycka på huvudet. En bra passform på cykelhjälmen gör att hjälmen hålls på plats om barnet faller och ger så bra skydd som möjligt. Remmarna bör spännas, utan att de trycker mot öronen eller nacken. Det är viktigt att barnet kan öppna och spänna hjälmen själv, samt att cykelhjälmen är justerad till barnets huvud för att garantera en perfekt passform.

När borde du byta ut barnets cykelhjälm?

En krasch kan skada din cykelhjälm. Tänk på att alla skador inte syns på utsidan. Sprickor i materialet och i skummet på insidan gör att hjälmen inte kan absorbera så mycket energis om den gjort tidigare – din säkerhet är inte längre garanterad. Därför bör du byta ut din hjälm efter varje fall. Även om du inte kraschat med din cykelhjälm, är det bra att byta ut dem regelbundet. UV-strålar, fukt och influenser från utsidan gör att limmet inte håller samt att hjälmens material är utnött. Därför rekommenderar vi att man köper en ny hjälm regelbundet.

För att ditt barn skall vara säkert i trafiken, erbjuder vi hjälmar som är designade för att möta kraven för barnhjälmar. Om du är osäker på vilken hjälm som passar ditt barns huvud bäst, hjälper våra experter gärna till. I vårt lager finns färgglada barnhjälmar till attraktiva priser. Oberoende vilken ålder ditt barn är i, hittar du den rätta hjälmen här. Barnhjälmarna är tillverkade av kända tillverkare som ABUS, CASCO, UVEX och ALPINA och finns tillgängliga i vår webbshop.