MTB-skydd för barn - välskyddad på stigen

Om dina barn älskar att cykla i skogen, eller downhill, är det viktigt att använda skydd av hög kvalitet! Vid högre hastigheter, branta “drops” och tekniska stigar kan en krasch sluta med allvarliga skador. För att skydda yngre cyklister från dessa risker erbjuder vi MTB-skydd speciellt för barn.

Vårt sortiment innehåller ett stort urval av skydd i alla storlekar, färger och prisklasser från populära märken som iXS, FOX, O’NEAL och LEATT. Här hittar du skydden som gör det säkert för dina barn att cykla MTB!


Knäskydd för barn - skydda knäna när du cyklar

Knäskydd för barn skyddar bättre än vanliga knäskydd. Mjukare knäskydd med tunn stoppning passar bättre när man t.ex. åker skateboard, men knäskydd för MTB är av en helt annan kvalitet.

De här knäskydden är designade för att skydda knäna på tekniska stigar och i downhill-spåret.

De tekniska materialen är designade så att det är lätt att röra sig när man cyklar och de andas under varma sommardagar.

För att minimera energin vid en krasch, är knäskydden utrustade med robusta plastskydd och stötdämpande skuminlägg, som blir hårdare vid en krasch och återgår senare tillbaka till sin ursprungliga konsistens.

På det här sättet kan knäskydden vara den perfekta kombinationen av rörelsefrihet när man cyklar och stötdämpning vid en krasch.

Knäskydden fäster man vanligen med kardborreband som gör det lätt att spänna dem precis lagom.


Armbågsskydd för barn som cyklar MTB

Armbågarna är känsliga och kräver extra skydd när man åker MTB. Vårt sortiment innehåller inte lättare armbågsskydd för t.ex. skateboard. Vi erbjuder i stället armbågsskydd som är speciellt anpassade för MTB och som håller vad de lovar när de verkligen behövs.

De funktionella materialen hos armbågsskydden är designade för att erbjuda stor rörelsefrihet när man cyklar. Dessutom andas de bra, vilket gör dem bekväma även under de varmaste dagarna.

Armbågsskydden för barn har robusta platsskydd och stötupptagande skuminlägg. Dessa hårdnar vid en krasch och återgår till sin vanliga konsistens efteråt. Den perfekta kombinationen av rörelsefrihet på cykel och effektivt armbågsskydd vid en krasch.

Armbågsskydden fästs med elastiska remmar och kardborreband. Vilket gör det enkelt att anpassa passformen för olika cyklister.


Skyddsvästar, skyddsjackor och skyddströjor för barn - torso-skydd i olika nivåer

För skydd av torson, rekommenderar vi speciella skyddsvästar, skyddsjackor eller skyddströjor för barn.

Dessa är utrustade med ett stötupptagande skum, samt robusta plastplattor som tar upp energin vid en krasch och fördelar den på en större yta.

Skyddströjor för barn skyddar bröst och rygg, samt axlarna. Skyddströjorna är populära i enduro, där det krävs mer andningförmåga hos materialet under klättringarna.

Skyddsjackor för barn ger det bästa skyddet för bröst, rygg och axlar (det finns även långärmade versioner med armbågsskydd). Den här typen av jackor är extremt populära för downhill.

Skyddsvästar för barn skyddar inte armarna, men skyddar både bröst och rygg på ett effektivt sätt.


Nackskydd för barn - nackskydd för att kunna njuta av downhill-åkningen!

Nackskyddet är ett viktigt plagg när man åker downhill på MTB.

Nackskyddet är format som en ring som placeras ovanpå axlarna. Axlar och bröst stöder nackskyddet.

När man använder full-face-hjälm finns det risk för nackskador vid en krasch om man inte använder nackskydd. Skadorna på nacken vid en krasch kan vara allvarliga om man inte använder nackskydd.

Nackskydd för barn skyddar nacken 360°. Nackskyddet begränsar rörligheten hos huvudet - och på det här sättet motverkar det allvarliga skador.

Alla som tävlar i downhill använder nackskydd, men det rekommenderas även för motionärer.


Dessa praktiska tips hjälper dig att välja rätt skydd åt ditt barn. Våra experter hjälper gärna till när det gäller val av skyddsutrustning. Kontakta oss för hjälp - vi hjälper gärna till.

Vårt sortiment innehåller ett stort urval av skydd i alla storlekar, färger och prisklasser från populära märken som iXS, FOX, O’NEAL och LEATT. Här hittar du skydden som gör det säkert för dina barn att cykla MTB!