Shorts och byxor

  • Sort by:
  • Övriga filter less filters

16 sökresultat

Cykelbyxor för barn - cykelshorts med lös passform eller tighta cykelshorts för barn.

Oberoende om ditt barn vill cykla racer eller i skogen är bekväma cykelbyxor ett måste för att man skall gilla att cykla. Alla som har cyklat i jeans några timmar kan intyga hur viktigt det är att ha bekväma cykelbyxor med endast några få sömmar och stötabsorberande stoppning. Därför har vi lagt ihop detaljerade tips hur man väljer de rätta cykelbyxorna till sitt barn.

Vårt sortiment innehåller ett stort urval av cykelshorts för barn i alla storlekar, färger och prisklasser från populära märken som ROSE, Gonso, VAUDE, Löffler och FOX. Bekanta dig med utbudet av cykelbyxor för barn i ROSEs webbshop!


MTB-cykelbyxor för barn

Vi har ett stort urval av MTB-byxor som är anpassade för barnens anatomi och användningsändamål.

Det är viktigt att MTB-shortsen och MTB-byxorna är hållbara Därför är cykelshortsen och cykelbyxorna tillverkade av hållbara material, som klarar skrap från t.ex. grenar. Byxorna är även förstärkta på sittytan. Tredubbla sömmar är en annan sak som ökar byxornas hållbarhet vid sömmarna.

Beroende av användningsändamålet behöver byxorna även skydda mot väder. Därför väljer många tillverkare att behandla sina textilier med en skyddande yta, som gör plagget smuts- och vattenavstötande. Stänk och lera är inga problem. Den skyddande ytan förlorar sin funktionalitet efter en tid och gör cykelbyxorna känsliga mot vatten och smuts igen.

MTB-byxor och shorts med ett vattentätt membranger permanent skydd mot vatten. Detta membran är en plastfilm som är integrerad i tyget för att skydda från vatten och vind Mikroskopiska små hål i membranet gör att vatten inte tränger in, Detta gör att byxorna ändå andas bra.

Beroende av modell, kan cykelbyxorna och shortsen ha innerbyxor med stoppning. Dessa kan man ta bort och använda byxorna även utan innerbyxor. MTB-shortsen kan naturligtvis kombineras med alla cykelunderkläder.

För barn som älskar downhill och freeriding, har vi även downhillbyxor för barn. Dessa långa downhill byxor är tillverkade av särskillt hållbart material och är förstärkta på kritiska områden. Ideala för barn som älskar fart i bikeparks!

En del cyklister vill ha stoppning i byxorna, andra inte. Det finns barn som vill ha så tjock stoppning som möjligt, för att minska stötarna så bra som möjligt. Andra barn vill ha så tunn stoppning som möjligt, eller ingen alls för att kunna njuta fullt ut av rörelsefriheten. I vårt sortiment finns cykelbyxor för barn med olika typer av stoppning - från bred till smal - från tjock till tunn - välj den rätta stoppningen här!


Barnlandsvägsbyxor för fartälskare

För barn som gillar att cykla racer, behövs bra byxor. Shorts med perfekt passform och med stötdämpande stoppning gör att barn gillar att cykla långa distnaser och kan fokusera på sin prestation.

I vårt sortiment finns många olika typer av cykeltights för barn. Dessa tights är tillverkade av elastiskt funktionellt material. Materialet har fördelen att tightsen följer rörelserna på ett bra sätt utan att begränsa rörelsefriheten i sadeln. De funktionella fibrerna gör att plagget andas bra Värme och fukt förs till utsidan. Därför känns tightsen behagligt svala och torra även när det är som varmast.

Den integrerade stoppningen ökar komforten på långa turer. Det finns ett stort urval av byxor med stoppning, beroende på vilken typ av stoppning du föredrar. En del barn vill ha tjock stoppning som absorberar vibrationer och stötar från vägen på bästa sätt. Andra barn föredrar tunn stoppning som ger mer rörelsefrihet i sadeln. Om du behöver råd, hjälper vi dig gärna vidare.

Förutom klassiska shorts eller tights finns det också bib shorts och bib tights. Bib shorts och bib tights har fördelen att de hålls på plats. Inget glid eller nyp vid magen. Bib shorts för barn hålls perfekt på plats utan att glida. Om jerseyn rullar upp kan det känsliga området vid njurarna exponeras. Då finns det risk för nerkylning. Barnens bibshorts och bibtights har en högre rygg för att skydda det känsla området vid njurarna - även om jerseyn rullar upp.


Cykelbyxor för sommaren - ta detta i beaktande

Under sommaren använder de flesta cykelshorts eller bib shorts tillverkade av elastiska material som andas bra eller lösa shorts för extra ventilation. Dessa lätta cykelshorts garanterar ideal ventilation under varma dagar. Torr komfort på dina cykelturer.


Cykelbyxor för vintern - ta detta i beaktande

Barn som gillar att cykla på vintern behöver varma kläder! ROSEs produktutbud innehåller en del thermocykelbyxor för barn tillverkade av isolerande tekniska material, varmt foder, hög rygg och långa ben. Dessa håller unga cyklister varma även på vintern.

Under kallare sommardagar kan cykelshorts även kombineras med ben eller knävärmare. Dessa ger lätt skydd från kyla och kan kläs av vid behov. Här hittar du vårt utbud av benvärmare och knävärmare


Med hjälp av de här tipsen blir det lättare att hitta rätt cykelbyxor för ditt barn. Oberoende om du letar efter vintertights eller sommarshorts, byxor för långa eller korta cykelturer hittar du de rätta cykelbyxorna till ditt barn i ROSEs webbshop. Om du har ytterligare frågor, kontakta då våra experter per e-post eller telefon. Vi hjälper dig gärna vidare!

Vårt sortiment innehåller ett stort urval av cykelshorts för barn i alla storlekar, färger och prisklasser från populära märken som ROSE, Gonso, VAUDE, Löffler och FOX. Bekanta dig med utbudet av cykelbyxor för barn i ROSEs webbshop!