• Sort by:
  • Övriga filter less filters

6 sökresultat

Cykeljackor för barn - skyddad för alla väder

Det finns ett stort utbud av cykeljackor. Hur skall man kunna välja? Vilken barnjacka är den rätta? Vad skall man ta i beaktande då man skall köpa en cykeljacka? Borde man välja en vattentät jacka eller en vindtät jacka? I denna praktiska köpguide berättar vi skillnader mellan olika typer av cykeljackor, så att du lättare kan välja den du behöver till ditt användningsändamål. Med rätt utrustning kan barnen cykla i alla väder.

Vårt sortiment innehåller ett stort urval av cykeljackor för barn i alla storlekar, färger och prisklasser från populära märken som ROSE, Gonso och ziener. Bekanta dig med högklassiga cykeljackor, softshelljackor och vindtäta jackor för ditt barn.


Vattentäta jackor för barn

Precis som det finns vattentäta jackor för vuxna, finns det vattentäta jackor för barn. Dessa jackor skiljer sig inte på något vis i funktionalitet eller material. Jackorna är det ideala valet för barn som älskar att vara ute i regn och rusk.

De lätta regnjackorna för barn är naturligtvis vattentäta De fungerar på grund av ett plastlager, ett såkallat membran, som är integrerat i materialet. Denna plastfilm håller regn och fukt på utsidan.

Om du vill cykla i dåligt väder, behöver du mer än en vattentät jacka. Plastfilmen i tyget kan ackumulera värme och fukt då barnet svettas. Då behöver man ett plagg som har god andningsförmåga. Mikroskopiska små hål i membranet gör att vatten inte tränger in, men att fukten från insidan kan komma ut. Vattentäta jackor för barn gör att barnet alltid är torrt.

Om barnen vill använda sina vattentäta jackor även annars, rekommenderar vi en jacka med integrerad huva samt stora reflekterande ytor , för att de skall synas bättre i trafiken.

Lätta, vattentäta jackor kan packas i litet utrymme och är perfekta att ha med sig. De kan vikas ihop och läggas i en jerseyficka. Om du skulle råka ut för en regnskur, är det enkelt att ta fram jackan på nolltid. En praktisk möjlighet att vara redo för alla eventualiteter.

En vattentät jacka är ett måste vid regnväder.


Regnponcho för barn

En vattentät poncho är ett alternativ till den klassiska regnjackan. En poncho är en vattentät mantel med huva, som enkelt kan dras över huvudet tack vare den stora öppningen.

Ponchon kan packas i ett litet utrymme och kan förvaras i en ficka.

Eftersom ponchon är bred har man gott om rörelsefrihet.

Det stabila materialet gör att regnet rinner av. Ett effektivt skydd mot regn, som enkelt kan tas av, skakas av och läggas tillbaka i fickan.

En annan fördel är att ponchon inte blir för liten så snabbt. En poncho kan användas över flera storlekar.

Ett bra alternativ till en regnjacka!


Vindtäta jackor för barn

Skydda ditt barn mot vind. De vindtäta jackorna för barn skyddar även mot lätt regn.

Ett integrerat vindtätt lager, membran skyddar barnet mot vinden. Detta minskar den såkallade vindkylningen som kyler ner dig då du cyklar. En vindjacka minskar inte bara vindkylningen, utan skyddar dig därmed också från kyla.

Lätta, vattentäta jackor kan packas i litet utrymme och är perfekta att ha med sig. De kan vikas ihop och läggas i en jerseyficka. Om du råkar ut för hård vind, kan du enkelt ta fram jackan på nolltid. En praktisk möjlighet att vara redo för alla eventualiteter.

Oftast har de vindtäta jackorna ingen huva, utan har en hög krage, som skyddar mot vind då man cyklar.

En vindtät jacka är det ideala valet under blåsiga dagar, då du cyklar snabbt utför, eller vill skydda dig mot lätt regn eller stänk.


Softshelljackor för barn

Softshelljackan är det perfekta valet för barn som vill använda sin jacka även då hen inte cyklar.

Materialet i softshelljackan liknar materialet i de vindtäta jackorna. Det tätt vävda vindtäta materialet gör att softshelljackan skyddar mot vind och lätt regn

Men, materialet klarar så mycket mer. Det är elastiskt och ger bra rörelsefrihet. Den är lite tjockare än en vindtät jacka och har ofta en mjuk insida. På det viset skyddar jackan även mot kyla. Perfekt för vår och höst!

En softshelljacka är perfekt för barn som vill cykla i alla väder.


Med denna praktiska köpguide, hittar du rätt jacka till dina barn. Om du fortfarande funderar vilken jacka som är den rätta, ta kontakt med våra experter. Vi hjälper gärna.

Vårt sortiment innehåller ett stort urval av cykeljackor för barn i alla storlekar, färger och prisklasser från populära märken som ROSE, Gonso och ziener. Bekanta dig med högklassiga cykeljackor, softshelljackor och vindtäta jackor för ditt barn.