Selle Italia

Cykelsadlar för höga krav

Cykeldelar

Framgångssagan för Selle Italia började i den lilla byn i Korsika år 1897. Medan de första sadlarna skickades från produktionen var enbart designade för lastcyklar, började företaget rikta in sig på cykelsporten åren efter. Sedan des shar mycket ändrat gällande produktionen av sadlar, de första sadelmodellerna var tillverkade i stål och läder. Numera fokuserar företaget på komfort och ergonomi. Sadlarna tillverkas nu med gelstoppning och olika sadlar designade för mäns och kvinnors anatomi är även en del av Selle Italias produktutbud. 

Ergonomiska sadlar av hög kvalitet – både för off-road och triathlon 
Selle Italias produktutbud är enormt. Ett stort utbud av landsvägssadlar, MTB-sadlar och triathlonsadlar gör att alla cyklister hittar den perfekta sadeln. Selle Italia har etablerat sig som en populär sadeltillverkare bland triathleter och proffscyklister. Eftersom varje detalj räknas då den maximala prestationen skall utföras och tack vare den solida konstruktionen av Selle Italias sadlar samt den ständiga tekniska utvecklingen av varje modell, gör att fler och fler proffs väljer att förlita sig på Selle Italias kvalitet.  Även inom MTB-sektorn har företaget blivit mer och mer känt. Oberoende disciplin, fokuserar den italienska sadeltillverkaren på cyklisten. Förutom sadlar för landsvägscyklar, MTB och triathlon, tillverkar det italienska företaget även tillbehör som sadelväskor och fälgband. 

Selle Italia – Bekväma sadlar för män och kvinnor   
För att kontinuerligt utveckla och sälja den perfekta lösningen för krävande cyklister, jobbar Selle Italia tillsammans med ett expertteam som består av cyklister från olika discipliner. Den stora utmaningen är att tillverka sadlar som möter de krav som cyklisterna har gällande komfort och ergonomi.