POC

hjälmar och skydd för enduro, freeride och downhill

Kläder

  • Sort by:
  • Övriga filter less filters

82 sökresultat

POC är ett svenskt märke med en klar strategi: Att utveckla cykelhjälmar och skydd som kan rädda liv och begränsa skador. Med patenterade lösningar har POC redan satt standarden hur skydd skall vara konstruerade, och vilken kombination av material och teknologi man skall använda för att förbättra skyddet av cyklisten. Förutom hjälmar och skydd erbjuder POC också ett brett urval av högkvalitativa tillbehör som t.ex. handskar, glasögon och drickaflaskor. Dessutom erbjuder man ett brett sortiment av cykelkläder som t.ex. jerseys och shorts.

POC ryggskydd med olika hårdhet
POC:s skydd utmärker sig genom att vara flexibla, komfortabla och lätta. Dessutom finns de i två olika skyddskategorier: VPD (Viscoelastic Polymer Dough) och Multi-Impact. Dessa två system är anpassade för olika typer av krav. Skillnaden: POC VPD fungerar progressivt, vilket betyder att materialet anpassar sig till intensiteten av stöten och förblir flexibelt. Polyuretanskummet hos Multi-Impact modellerna anpassar sig till användaren och känns mjukt. Vid en eventuell stöt blir materialet hårt och absorberar stötens energin.  

POC hjälmar – olika typer av hjälmar för olika typer av cykling
POC har utvecklat sex olika kategorier av hjälmar för att möta kraven hos olika typer av cyklister: Kombinationen av olika material resulterar i suveräna egenskaper när det gäller att aborbera energin från eventuella stötar. Dessutom förhindrar materialen vassa föremål från att penetrera hjälmen! POC-hjälmarna är tillverkade av EPP (expanderat polypropylen), eftersom det här materialet absorberar energin hos upprepade stötar. I motsats till ett EPS-skal behåller ett EPP-skal sin form även efter en stöt och fungerar därför bra även under upprepade stötar. .  

Testade i praktiken – hur jobbar POC?  
För att kunna möta de hårda kraven av extremidrottare och idrottsentusiaster, arbetar POC i nära samarbete med idrottare från olika grenar. När det gäller olika typer av skydd har POC lyckats att sätta flera nya standarder – POC skidglasögon, POC cykelhjälmar, POC skydd och många andra produkter genom att idrottare samarbete med forsknings- och utvecklingsavdelningarna.


Det svenska företaget POC grundades år 2005 och blev snabbt ett av världens ledande tillverkare av hjälmar, glasögån, kläder och skydd. POC jobbar tillsammans med idrottsmedicinska experter, hjärnforskare och specialister från Volvo Car Group, för att alltid kunna potimera säkerhetsteknologierna för hjälmar och skydd. Många kända idrottare samt UCI ProTeam Cannondale-Drapac Pro Cycling litar på det svenska märket. Tack vare sin unika design och höga säkerhetsstandarder, har POC fått utmärkelsen “Brand of the Year Award” av German Design Council år 2017.
POCs Octal erbjuder en perfekt kombination av hög komfort, utmärkt ventilation och låg vikt. Dessutom har POC löst ventilationen på ett unikt sätt: Istället för många små ventilationskanaler har Octal färre, men större ventilationskanaler. Denna ventilationsdesign gör att mer luft kommer igenom hjälmen, vilket också resulterar i ökade aerodynamiska egenskaper.