Park Tool

High-quality bike tools for professionals and hobby mechanics

Cykeltillbehör

Verktyget ‘Park Tool’ gör skillnad då det handlar om perfekta cykelreparationer. Tillverkaren erbjuder ett stort utbud av vård- och underhållsprodukter för att få din cykel i bästa möjliga skick. T.ex. kan du köpa ekernycklar, punkteringskit för både däck och slang eller utbytes borstar för drevborstar från experten. Park Tool har också skrivit en bok som beskriver hur man utför basunderhåll av sin cykel, samt tips och tricks relaterade till tekniska cykelsystem. Produkterna från företaget används både nationellt och internationellt inom cykelreparation, tack vare extremt hög grad av kvalitet och funktionalitet. Cykelverktyg från ‘Park Tool’ behövs då en cykel är trasig, eller om någon del skall servas professionellt.

‘Park Tool’ och tävlingscykling - utrustning för cykelreparationer
Om en kolfibersadelstolpe eller kolfiberstyrrör eller en annan komponent av kolfiber behöver kortas av, använder cykelreparatörerna ett optimalt sågblad från ‘Park Tool’. Ifall man får punktering och ytterdäcket är skadat, kann man använda däcklappar från Park Tool, det är inga problem att använda dem ute på vägen. Cykellapparna är självhäftande och väldigt enkla att klistra fast på insidan av däcket där skadan finns. Cyklisten kan därmed fortsätta sin runda. Då proffscyklister och amatörer över hela världen reparerar sina cyklar använder de sig av verktyg som hjälper dem att serva och underhålla sina cyklar på ett professionellt sätt.

Cykelunderhåll och cykelservice med ‘Park Tool’: Säkerhet för tävlingscyklister
ParkTool erbjuder ett stort utbud av olika typer av cykelverktyg, t.ex. verktyg för att justera skivbromsar, bågfilar, hammare och fällknivar. Cykelmekaniker använder Park Tool-monteringsfett för att minska slitage på gängor. Det mycket effektiva fettet minskar friktion och ökar hållbarheten för metalldelar vid deras kontaktpunkter. Fettet fungerar också bra för montering av vevlager, vevlagerkoppar och styrlager. Därmed undviks korrosion. Pizzaskärare och grilltång med cykeldesign finns också att fås från Park Tool. I sortimentet finns också hjälpmedel för justering av bromsokens kolvar, samt konnycklar. Från specialisten på cykelreparation och cykelunderhåll, hittar både professionella cyklister och motionärer vad de behöver för att kunna cykla säkert på vägen.