ORTLIEB

Cykelutrustning: Ryggsäckar och cykelväskor

Cykeltillbehör

  • Sort by:
  • Övriga filter less filters

200 sökresultat

Grunderna för cykeltillbehörstillverkaren ORTLIEB baserar sig på en historia från den gamla goda tiden. Cykling är och har alltid varit en idrott som utövas i naturen och som erbjuder många olika möjligheter. En ung cyklist vid namn Hartmut Ortlieb upplevde utmaningar med vind och regn under sina cykelturer och den obekväma känslan av att kliva in i en våt sovsäck till natten. En passerande lastbil, vars last hölls torr under presenningen, inspirerade honom att börja tillverka cykelväskor för postutdelare, som såg till att innehållet förblev torrt under transporten. Härmed föddes den första cykelväskan tillverkad av röd lastbilspresenning. Cykelväskan syddes hemma på hans mammas symaskin.

ORTLIEB outdoor sport – cykelväskor tillverkade av lastbilspresenning
Efter utvecklingen av en praktisk cykelväskan, uppfanns resten snabbt. Hartmut Ortlieb monterade locket med en bit bälte från sadelmakeriet och fäste krokarna från DIY-butiken för att kunna en unika cykelväskan på pakethållaren. Eftersom cykling håller igång både kropp och hjärna, fick symaskinen jobba på högtryck. Med ett konstant flöde av nya idéer om hur han kunde förbättra sin uppfinning. Plötsligt hade en ensam väska blivit till dubbla väskor. Idag är produkterna från ORTLIEB populära bland cyklister. Oberoende av väder och vind kan cyklisterna transportera sin packning torrt och säkert på varje cykeltur.

ORTLIEB cykelutrustning - Cykeltillbehör med tekniska lösningar
ORTLIEB Outdoor Equipment tillverkar produkter till cyklister med många olika unika tekniska lösningar. Oberoende om det gäller ett låssystem eller monteringssystem, kommer du att förvånas över hur enkelt det kann vara! ORTLIEB tillverkar cykelutrustning med 2D och 3D högfrekvenssvetsning. De vattentäta produkterna från ORTLIEB är inte t.ex. sydda eller limmade, delarna som läggs ihop svetsas med en högfrekenssvetsteknik. Detta gör att väskorna är vattenteta och att fästet mellan två element är mycket hållbart. 2D-svetsning används för platta produkter som t.ex. kartfickor eller dokumentväskor. 3D-svetstekniken används vid tredimensionell produktion, t.ex. sidoväskor eller packsäckar. ORTLIEB har jobbat för samma mål under 25 år och har fortfarande samma glöd som då allt började. Då man cyklar i naturen, skall alla cyklister få känna sig fria och självständiga, och inte vara beroende av vädret.