OAKLEY

Idrottsutrustning för modemedvetna idrottare.

Kläder

Det populära märket Oakley har ett stort utbud av produkter för modemedvetna idrottare och cyklister. I Oakleys produktsortiment hittar man bland annat solglasögon, skidglasögon, klockor, college-jackor, t-skjortor, kepsar, halsdukar, ryggsäckar och skor. När Oakley grundades år 1975 av Jim Jannard, fokuserade man inte på cykling. Under den här tiden tänkte man inte på cykelkläder, utan det var grenen motocross som fick en ny produkt: ett handtag för motocross, som var mer ergonomiskt och – tack vare det nya materialet unobtainium – hade bättre grepp än något annat material. I början av 80-talet tillverkade Oakley de första glasögonen och började mer och mer rikta in sig på solglasögon för cykling.
 
Oakley idrottsartiklar – Från sportglasögon till cykelkläder  
Oakley erbjuder ett stort urval produkter som är speciellt designade för cykling. För MTB har Oakley utvecklat glasögon för downhillåkning och snö. Oakley har utvecklat ett unikt sortiment av sportglasögon, solglasögon, glasögon med slipning och tillbehör för glasögon. Högpresterande idrottare som tävlingscyklister och terrängcyklister kan använda sig av de tekniska egenskaperna av HIGH DEFINITION OPTICS® (HDO®). År 1999 presenterade Oakley sin första kollektion sportkläder. Idag tillverklar Oakley kläder för cyklister (cykeltröjor, bibshorts, cykelshorts och mycket annat) som är mycket eftertraktade, speciellt kläder med hög funktionalitet och fritidskläder.

Oakley idrottsartiklar – En tillverkare av idrottsartiklar av världsklass
Med basen i södra Kalifornien och i Hertfordshire, Storbritannien är Oakley, tillverkare av idrottsartiklar, världsledande. Oakley får inspirationen till sina produkter från idrott, vetenskap och konst. Det här gör Oakley till en trendsetter bland cykelkläder och de erbjuder ett brett sortiment av tillbehör både för cyklister och andra idrottare.