Kool Stop

Specialisten på bromsklossar och bromsbelägg till cyklar

Cykeldelar

Kool Stop är en internationell tillverkare och utvecklare av bromsbelägg till skivbromsar, bromsbelägg och bromsklossar. Cykelkomponent företagets historia började år 1977, då företaget grundades i Oregon, USA. Idag är cykelkomponent experten internationellt känt för sin särskilt effektiva bromsteknologi. Bromsklossarna av hög kvalitet används i alla områden i cykelindustrin. Kool Stop Europe är lokaliserat i Nederländerna. Bromsklossarna för alla typer av cykelbromsar är direkt anpassade till de olika cykelgrenarna, för att få det perfekta bromsbelägget för varje användningsområde. För Kool Stop är en produktion som följer de senaste standarderna inom cykling och en hög kvalitetsstandard det viktigaste.

Cykeltillbehör från Kool Stop, specialisten på bromsbelägg till cyklar
Alla cykel bromsbelägg är utvecklade och tillverkade enligt höga kvalitetsstandarder. Självklart beaktas även fälgarna under tillverkningen av komponenterna, så att bromsklossarna är så fälg-vänliga som möjligt. Kool Stop har specialiserat sig på tillverkningen av två olika bromsklossar för cyklar: bromsklossar för aluminiumfälgar och bromsklossar för specialfälgar. För aluminiumfälgar tillverkar Kool Stop två olika modeller av cykel bromsklossar, en universalmodell och en specialmodell. Specialmodellen av bromsklossarna är designat för användning i extrema väderförhållanden, för freestyle cykling, trick eller tempocykling. Kool Stop erbjuder även bromsklossar för specialfälgar som keramiska fälgar, kolfiberfälgar och Rigida CSS-fälgar. För cyklar med skivbromsar erbjuder Kool Stop bromsbelägg för skivbroms.

Bromsbelägg till cykel från Kool Stop – Perfekt bromsprestanda i extrema förhållanden
Kool Stop utlovar högsta säkerhet. Bromssbeläggen behöver bara en kort inkörningsperiod för att leverera full bromsprestanda. En snabb reaktionstid är speciellt viktig för extrem cykling och extrem cyklister. Oberoende om du cyklar downhill, tempo, slalom elelr någon annan cykelgren: bromsprestandan, stabiliteten och hållbarheten övertygar varje cyklist som använder sig av cykeltillbehör från Kool Stop. Bromsbeläggen för skivbroms är rotor-vänliga och garanterar hög bromsprestanda på alla vägytor och i alla situationer där du behöver bromsa snabbt. Eftersom bromsbeläggen endast innehåller några få metalldelar, är bromsdistansen kort. Du bromsar snabbt och säkert med bromsbelägg och bromsklossar från Kool Stop.