FIVE TEN

noggrannt testade cykelskor

Kläder

  • Sort by:
  • Övriga filter less filters

14 sökresultat

Från och med år 1985 har Five Ten - märket för de modiga - påverkat klättringens historia. Historien om Five Ten började i Yosemite Valley - vad annat kan man förvänta sig av ett amerikanskt märke med rötter inom klättringen? Inom friklättring, användes skalan 5.10 för rutter som är från medelsvåra till extremt tekniska i mitten av 1980-talet. Charles Cole, grundaren av Five Ten är känd inom klättringen. Han startade företaget för att skapa skor efter att han höll på att halka på en klättringstur i Yosemite National Park. Hans mål var att utveckla skor med särskild gummiblandning för bästa möjliga grepp. Han utvecklade då det legendariska Stealth Rubber! Ännu idag används denna gummiblandning, som utvecklats ytterligare, till den tuffaste terrängen. Man kan säga att Five Ten har återuppfunnit klättringsskon: Otaliga klättringar sedan 1985 skulle inte ha blivit av utan klättringsskor från Five Ten - eller de hade blivit gjorda först flera år senare. Five Ten har haft stora framgångar med sina klättringsskor och MTB-skor.

MTB-skor från Five Ten – Designade för utmanande stigar
Det som började med klättringsskor och utvecklades vidare med skor för vattensporter har blivit mycket populära skor bland terrängcyklister, och det måste vara många år sedan det inte fanns några Five Ten-skor på prispallen då Världscupen i MTB Downhill avgjorts. Oberoende om man åker freeride, stig eller downhill - kommer du att ha nytta av skor från Five Ten då det blir lite mer extremt. Cykelskorna kombinerar en suverän antihalk Stealth Rubber-sula med fantastisk finish, bra komfort och snyggt utseende. Skorna från Five Ten ger ett suveränt grepp på plattformspedaler, vilket är ett måste för bra kontroll. Five Ten har den rätta skon för varje användningsändamål. Alla cykelskorna har en sula med ett mönster som ger bra friktion. Du kan välja mellan Five Ten MTB-skor med hål för SPD-klossar samt skor utan hål för klossar, med antihalk-gummisula för att kunna kombinera skorna med plattformspedaler.

Approach Shoes – Stiliga Sneakers från Five Ten
Kombinationen av grepp, hög kvalitet och snygg design gör att skorna är perfekta för vardagsanvändning. Därför erbjuder Five Ten ett brett utbud av stiliga skor och sneakers.

Five Ten Stealth – Gummiblandning för alla användningsändamål
Five Ten använder sig av pålitliga material i sina skor. Dina fötter kan inte tappa greppet då du klättrar eller cyklar MTB. Hemligheten bakom gummiblandningen är kombinationen av hållbarhet och friktion. För att tillverka en klättringssko eller MTB-sko så hållbar som möjligt, måste sulan vara rätt. Sulan skall ge rätt mängd friktion på varje yta så att du har grepp på stenar, i sadeln vid ett downhillåk eller vid en klättring. Detta uppnås genom att anpassa olika versioner av Stealth Rubber för sina användningsändamål och de arbetar nära tillsammans med toppatleter. Framgången pratar för sig själv - de populära Stealth-sulorna har blivit en viktig del av skor för MTB, freeriding, downhill och klättring.

Bekanta dig med vårt sortiment för plattformspedaler och MTB-skor från Five Ten! I vår webshop kan du hitta skor från kultmärket Five Ten i de vanligaste UK-storlekarna och färger från klassisk svart till trendiga säsongsfärger, för både män och kvinnor. Du kan välja mellan lätta sommar MTB-skor och freeride-skor med ventilerande nättyg, samt vind- och vattentäta MTB-skor och freeride-skor för vinterbruk. Bekanta dig med den populära FREERIDER-kollektionen, IMPACT-kollektionen eller Danny MacAskill-skor som används av de skottska proffscyklisterna!