FIDLOCK

Ett fästelement som inspirerar användare

Cykeltillbehör

  • Sort by:
  • Övriga filter less filters

33 sökresultat

Fidlocks grundare Joachim Fiedler turnerade runt jorden som en professionell musiker då ha kom på idén till det första Fidlock fästelementet. Han tyckte att bärsystemet till hans cellofodral var opraktiskt. Då föddes idén till den första mekaniska magnetfästet till en bågehållare. Fidlock-systemet lanserades direkt till andra användare och industrier. Allt från cykehjälmar till jackor skor och bälten - de innovativa fästelementen passar för ett brett användingsändamål till vardag och idrott, är säkert och kan öppnas med bara en hand - även då man har handskar på händerna.

Fidlock-principen
Märket Fidlock erbjuder fästelement som är enkla att använda och som kombinerar fördelarna med magnetisk fastsättning och mekanisk knapp-funktionalitet. Resultatet är den innovativa fästelementet med otaliga fördelar: Det stängs automatiskt och kan öppnas med bara en hand - även om man bär hanskar. Dessutom är fästanordningen mycket pålitlig, stabil och säker. Detta tackvare neodymmagneterna i kombination med en stabil tryckknappsfunktion, resulterar i Fidlocks unika egenskaper: Öppnings- och stängningsprocedurerna skiljer sig från varandra, eftersom funktionerna följer olika principer. Magneten stänger den automatiskt och fästet knäpper på ett säkert sätt. Man öppnar elementet genom att genom att trycka, luta eller rotera det, beroende på modellen.

Fidlock-fästelementen är enkla att använda
Öppnings och stängningsprocedurerna skiljer sig lite från varandra: De kan antingen öppnas med en vridning (t.ex. MINI TURN), genom att låta handen glida (t.ex. SLIDER, SNAP buckle, SNAP helmet buckle), genom att trycka (t.ex. SNAP push) eller genom att dra (t.ex SNAP pull). Detta är väldigt enkelt och kan göras med en hand.

Förutom den magnetiska fastsättningen som används till bland annat cykelhälmar av kända märken, tillverkar företaget också fastsättningsanordningar för sadelväskor, flaskor och Bottle Twist cages som fungerar enligt Fidlock-principen.