F100

Cykelunderhåll

Cykeltillbehör

Sedan år 1975, har F100 tillverkat underhållsprodukter av premiumkvalitet för cyklar. Företaget Dr. O.K. Wack Chemies märke F100 har specialiserat sig på serviceprodukter för cyklar som utsätts för hård användning. Företaget erbjuder ett stort sortiment av olika tvättmedel, smörjmedel, impregneringssprayer och mycket annat – det finns allt för både landsvägscyklar, el-cyklar, trekkingcyklar eller MTB.

En cykel som har underhållits perfekt är inte bara en stor fördel för proffscyklister. Motionärer kan också dra nytta av en lättrullande och pålitlig cykel. Regelbundet underhåll ökar cykelglädjen och effektiviteten på drivlinan och alla andra rörliga delar. Ett regelbundet underhåll ökar också cykelns livslängd. Ambitiösa cyklister vet troligen om detta, men de kan ändå lära sig hur man kan använda de rätta underhållsprodukterna.

F100 etablerade sitt rykte genom sitt balanserade och stora produktutbud, men också genom forskning och innovation av de högteknologiska produkterna.

Den cykelservice produkt som troligen är mest använd är kedjeoljan – och det är inte utan orsak, eftersom den hjälper att minska friktion och slitage på denna väldigt utsatta komponent. En välsmord kedja gör att cykeln rullar lätt och samtidigt är kedjan utmärkt skyddad från rost och slitage när man cyklar i regn eller lera. Kedjeolja ökar kedjans livslängd märkbart.

Kedjeoljan från F100 fäster bra och kryper även in i varje länk och bidrar till mindre underhåll. Dessutom kan oljan också användas för att smörja kassetten, dämpare, gaffel eller vajer.