•  50 000 produkter tillgängliga för direktleverans
  •  Gratis retur (inom EU)
  •  Personlig betjäning
  •  30 dagars returrätt
  •  Montering i Tyskland

Endura

FS260-Pro, MT500, Luminite, Singletrack, Hummvee, ... - kollektionerna från ENDURA har etablerat sig i cykelvärlden. Inget annat än material av hög kvalitet och perfekt passform - alla känner till deras högvärdiga byxor, jackor, shorts, tröjor och tillbehör från det skotska cykelmärket. Upptäck vårt sortiment cykelkläder av hög kvalitet för kvinnor och män i vår webbshop! Allt från klassiskt svart till säsongens trendiga färger - här hittar du rätt kläder för MTB, racer och stadsliv!

ENDURA Ltd grundades i Edinburgh, Skottland år 1992 av en ivrig klubbcyklist (Jim McFarlane) efter att han återvände till Skottland efter en 14 månaders vistelse i Sydney. Då han bodde i Australien deltog Jim i team triathlon evenemang och uträttade där cykeletappen. Vid ett sådant tillfälle blev hans utrustning stulen, vilket gjorde att han måste leta efter en ny komplett uppsättning av utrustning. Efter en stor besvikelse på vad som fanns tillgängligt, bestämde han sig för att han vid sin återkomst till Skottland skulle försöka producera cykelkläder med fokus på funktion och livslängd, utan några kompromisser med material och tillverkning. Det här är en bestående inställning som hela ENDURA präglas av ännu idag.

Företaget hade till en början samarbete med klädfabriker i centrala Skottland som tillverkade plagg av hög kvalitet. Det blev emellertid snabbt uppenbart att klädfabriker som var avsedda för allmänt ändamål saknade specialkunskapen och utrustningen för att tillverka högt presterande cykelkläder. Därför började ENDURA tillverka sina egna kläder 1993 och de har ökat sin egen tillverkning av tekniska cykelkläder år efter år ända fram till i dag.

ENDURAs första utbud var MT500-sortimentet av shorts, tights och tröjor som lanserades på marknaden när terrängcykling växte snabbt i popularitet. Sortimentet var en omedelbar framgång och varumärket etablerade sig nästan över en natt som de kläder som de nya terrängcyklisterna i Storbritannien valde att använda.

Sedan dess har ENDURA vuxit till att bli det största märket av cykelkläder i Storbritannien och har nu etablerat eller söker distributörer runt om i Europa, Skandinavien, Ryssland, Sydafrika, Australien, Kanada och Fjärran Östern med ett sortiment som täcker MTB, race och kläder för pendlare. Idag omfattar sortimentet ett stort utbud av shorts, jackor, byxor, tröjor, västar och bib-shorts samt tillbehör som skoöverdrag, handskar, strumpor och hjälmar. Byxor, shorts, jackor och tröjor från kollektionerna FS260-Pro, ENDURA Luminite, MT500, ENDURA Hummvee och ENDURA Singletrack är särskilt kända. Allt från klassiska färger som svart till trendiga säsongsfärger - det är här kvinnor och män hittar de rätta kläderna för sommar, regniga dagar och vinter!

MT500 REGNJACKA

Den lätta och avancerade Endurta MT500 II jackan håller dig torr, även i kraftigt regn. EXOSHELL-materialet har inte bara en vattentäthet på upp till ca. 18 000 mm, men möjliggör även utmärkt termoreglering tack vare en mycket hög andningsförmåga på ca. 64 000 g/m²/24 h samt med strategiskt placerade ventilationsblixtlås. Det slitstarka CORDURA materialet om axlarna garanterar hållbarhet och komfort.
MT500 REGNJACKA FÖR DAMER

MT500 REGNJACKA FÖR DAMER

Den lätta WMS MT500 WATERPROOF JACKET II från ENDURO erbjuder kvinnor perfekt skydd ute på stigarna. Tack vare EXOSHELL 60-membranet är du väl skyddad mot vind och regn upp till en vattentäthet på ca. 18 000 mm. Dessutom imponerar membranet med en mycket hög andningsförmåga på ca. 64 000 g/m²/24h. Robusta paneler på skulderbladen av CORDURA med silikon tryck på håller ryggsäcken på plats.
MT500 SKOÖVERDRAG

MT500 SKOÖVERDRAG

De lätta och vattentäta MT500 PLUS OVERSHOES av ENDURA är perfekt lämpade för användning i dåligt väder tack vare deras särskilt slitstarka nylon-neopren material. Gummisulan är speciellt konstruerad för användning i kombination med platta MTB pedaler. Således kommer du också att ha rena skor och fullständiga körlinjer på leriga stigar.