Cateye

Säkerhet i mörkret – med cykel lysen från cateye

Cykeldelar

Cateye har redan utvecklat cykelelektronik av hög kvalitet under en lång tid och är känd för säkerhet och pålitlighet. Företaget är lokaliserat i Osaka och var ett av de första företaget att utveckla blinkande lysen för cyklar år 1964, de var också bland de första att tillverka pannlampor med batterier år 1982 samt cykellysen med vitt LED-ljus år 2001.

Då bröt det japanska företaget ny mark, eftersom bra lysen gör att cyklisten cyklar säkert – inte enbart i mörkret!

Produktutbudet ökar och förbättras vart eftersom, nya teknologier har använts och det finns nu rätt framlyse och rätt baklyse för alla användningsändamål. Kraftiga LED-lysen i kompakta format med långlivade litium-jon batterier gör natt till dag. Beroende på modellen kan de laddas via USB eller byta batterier. Batterierna kan också bytas medan du cyklar. Även om fokuset ligger på cykellysen, har Cateye också blivit känd för sina smarta cykeldatorer. Företaget utvecklar cykeldatorer som kommunicerar med din smartphone via Bluetooth och kan därmed visa inkommande samtal utan att du behöver ta telefonen i handen.

Det är enkelt att montera Cateye lysen och cykeldatorer. De kan monteras utan verktyg och sitter stadigt på styret eller sadelstolpen.