Castelli

Funktionella cykelkläder och mångsidiga cykeltillbehör från Castelli

Kläder

  • Sort by:
  • Övriga filter less filters

83 sökresultat

Castelli var det första företaget som utvecklade shorts gjorda av Lycra och jerseys i vattenavstötande material, och är idag en av de ledande företagen som tillverkar cykelkläder. Företaget Castelli grundades av Maurizio Castelli. Maurizios pappa hade redan företaget Vittore Gianni, som grundades år 1876, och tillverkade bland annat tröjor till AC Milan och den berömda Milan Ballet. År 1910 tillverkades de första cykelkläderna. Maurizio och hans team eftersträvade alltid att jobba med nya idéer för att cykelkläderna skall vara en passa optimalt för cyklister.  

Stort utbud av cykelkläder från Castelli  
Förutom cykelshorts och jerseys, erbjuder Castelli ett brett utbud av funktionella och praktiska cykelkläder och tillbehör som cykelbyxor, med korta eller långa ben, olika typer av cykeltröjor, handskar, kepsar, sockor, underkläder, vindtäta och regntäta jackor, skoöverdrag, armvärmare, benvärmare, knävärmare och tåvärmare. Produkterna karaktäriseras av att de är tillverkade av idrottare för idrottare. Castelli strävar efter att cykelkläderna skall vara så lätta som möjligt. 

Castelli jerseys – en kombination av funktionalitet och design  
Castelli jerseys är ett nytt namn för det italienska företaget. Egenskaper som cyklisterna gillar är det svala tyget på baksidan som också ökar komforten, fickor med blixtlås och fickor för nycklar. 

För att hålla kroppen torr och varm, har cykeltröjorna tillverkats i ett material som andas bra och transporterar fukten till utsidan. Ryggsäckarna är designade så att de hålls på plats under träning och man har snabb tillgång till innehållet. Flata sömmar är typiska för Castelli, för att tröjorna skall vara så bekväma som möjligt. 

Matchande cykeltillbehör för alla väder 
Det är inte enbart Castellis cykeltröjor som karaktäriseras av att de andas bra och är tillverkade i vädertäta material, även andra produkter från Castelli har samma egenskaper, som cykelhandskar, cykelbyxor/cykelshorts, cykeljackor, huvudbonader, västar och sockor.