Cane Creek

Upgrade your ride today with Cane Creek seatposts and accessories

Cykeldelar

  • Sort by:
  • Övriga filter less filters

11 sökresultat

År 1974 grundade Dia-Compe Japan sitt amerikanska huvudkontor i Cane Creek utanför Asheville i North Carolina (USA). Orsaken till valet av etableringsort var tillgången på kompetent arbetskraft. Trots sin expertis inom bromsar, började företaget även att tillverka gafflar och bakdämpare i slutet av 80-talet.

Cane Creek cykelkomponenter föds
År 1992 köpte anställda hos Dia-Compe USA företaget och dess produktionsanläggning från det japanska moderbolaget. Dia-Compe USA återföddes som Cane Creek Cycling Components – ett företag som ägs av de anställda och vars motto är att det bästa sättet att förutspå en trend är att själva skapa den. Strax efter företagsköpet introducerade Cane Creek AheadSet® - det ursprungliga styrlagret utan gängor – grunden till en revolution för ram- och gaffeldesign.

Produkter från Cane Creek
Genom åren har entusiasmen för enastående cykelprodukter resulterat i en mångfald av revolutionerande produkter – från Speed Check-skivbromsar via Thudbuster, en sadelstolpen med dämpning, Double Barrel-bakdämpare och den dämpade framgaffeln HELM. Alla premiumkomponenter vidareutvecklas konstant och nya innovativa idéer tas i bruk.

Kvalitet och fokus på detaljer – Filosofin hos Cane Creek
I omkring 40 år har företaget i North Carolina arbetat med cykelkomponenter i premiumklass. Cane Creek fokuserar på detaljer och produkter av hög kvalitet. Oberoende om det gäller MTB, all-mountain-cyklar eller landsvägscyklar – Cane Creek utvecklar produkter man själv tror på. Produkter som de anställda själva vill använda och är stolta att kalla sina egna.