• Sort by:
  • Övriga filter less filters

49 sökresultat

De bästa vattentäta cykeljackorna

Det ösregnar ute, men du vill ta ut din cykel på en tur ändå? Eller du är ute på vägen medan himlen plötsligt öppnar sig? Det är exakt vad du behöver en regnjacka till! Alla utomhusidrottare borde ha en vattentät regnjacka som andas bra, så att man klarar längre turer med regn utan problem.

Vi lagerför ett brett sortiment av vattentäta cykeljackor för kvinnor och män. Jackorna finns i alla vanliga storlekar och färger - allt från klassisk svart eller blå till hi-vis färger som neongul. Ta en titt I vårt sortiment av regnjackor från populära märken som GORE WEAR, ENDURA, VAUDE, JACK WOLFSKIN och ROSE.

Hur funkar en vattentät jacka?

De flesta vattentäta cykeljackor har ett membran. Ett membran är ett mikroporöst lager som finns mellan andra lager. Detta membran har mikroskopiskt små hål. Eftersom hålen är mindre än regndropparna, stoppar de vattnet från att tränga igenom membranet. Fukt från insidan kan passera de mikroskopiskt små hålen till utsidan – och då säger vi att membranet kan andas.

Det finns olika typer av laminat som en vattentät jacka kan vara tillverkad av. De vanligaste laminaten är 2-lager, 2,5-lager och 3-lagers laminat. Ett 2-lager laminat innebär ett membran som är laminerat på insidan av ett yttertyg. Foderet - t.ex. gjord av nättyg - är löst. 3-lagers laminatet är tillverkat av väderresistent membran som är laminerat på både ett yttertyget och fodret. 2,5-lagers membranet består av ett tunnt skyddande lager istället för ett riktigt yttertyg.

VMånga regnjackor har genomgått en vattenavstötande behandling förutom eller istället för ett membran. Detta betyder att det yttre tyget är täckt med en yta eller behandling som gör tyget vattenavstötande. Därmed tränger inte regnet in i materialet. En sådan behandling eller yta är ofta inte permanent vattenavstötande, utan den nöts bort efter en tid.

När kan man säga att en jacka är vattentät?

USkalan för vattentäta regnjackor bestäms med hjälp av ett vattenkolumntest. I testet läggs en vattenfyllt rör på tyget. Målet är att mäta hur mycket vatten materialet klarar innan de första dropparna tränger igenom tyget. Tyget kan t.ex. klara 5000 mm vatten innan vattnet passerar membranet, materialet klassas då som vattentätt upp till 5000 mm. Under blåsiga och regniga dagar pressas fukten hårdare genom tyget, därför krävs en högre vattenkolumn. Det samma gäller om man bär en ryggsäck som pressar vatten in i tyget.

Det är också viktigt att se till att regnjackan har tejpade sömmar. Annars kan fukten inte passera genom tyget, men genom sömmarna. En vattentät cykeljacka med tejpade sömmar ger det bästa skyddet från regn och stänk från hjulen.

Regnjackorna vi erbjuder är alla designade för sitt ändamål. Därmed behöver du inte oroa dig för graden av vattentäthet. Våra experter hjälper dig gärna att hitta en bra cykeljacka.

Hur skall man tvätta en vattentät jacka?

Ingen jacka är den andra lik. Så kontrollera tvättråden på din vattentäta jacka innan du tvättar den. Här hittar du rekommendationer för temperatur och tvättmedel du skall använda för att behålla jackans vattentäthet och andningsförmåga.

Det finns särskilda tvättmedel för regnjackor med membran som tvättar jackan ren utan att täppa igen porerna i membranet. Här hittar du vårt sortiment av tvättmedel för vattentäta jackor för män och kvinnor.

Om du vill fräscha upp ytan på din vattentäta jacka, kan du impregnera din jacka efter att du har tvättat den och tumlat den torr i låg temperatur efteråt.

Hur kan jag göra för att få min regnjacka vattentät igen?

Om ytbehandlingen på din regnjacka inte längre fungerar kan du impregnera den själv.

Det finns två typer av vattentäta medel: Medel som man tvättar in i tyget genom att tvätta i maskin eller för hand samt vattentäta sprayer som sprayas över hela jackans yta. Båda typerna av medel har samma effekt. Här hittar du impregneringsspray och impregneringstvättmedel - oberoende om du har en hard-shell jacka, softshell jacket eller en fodrad thermojacka.

Vad skall man ha under en vattentät jacka?

Vattentäta cykeljackor är tekniska cykelkläder för dåligt väder. Förutom graderingen av vattentäthet, är även andningsförmågan viktig. För att garantera bästa andningsförmåga, rekommenderar vi att du använder lager som andas bra under en vattentät jacka.

En klassisk t-skjorta i bomull absorberar fukt och svett från huden och är dålig på att transportera fukten till utsidan. Därför blir tröjan våt och resulterar i värmelagring och snabb nerkylning.

En tröja som andas bra eller en cykeljersey erbjuder snabb fukttransport till följande lager, tack vare de tekniska fibrerna som inte absorberar fukten. Därför är det bäst att välja en tröja som andas bra att ha under regnjackan.

Hur skall jag välja den bästa regnjackan?

Innan du köper en vattentät cykeljacka skall du tänka på användningsändamålet. Vi ger dig lite tips nedan:

Vattentät MTB-jacka: Mountain bikers vill inte ha tighta vattentäta jackor, för att de vill ha så stor rörelsefrihet som möjligt. Eftersom man är utsatt för vatten som stänker från bakhjulet, är en längre flik bak på jackan en bra lösning.

Regnjackor för racercyklister: Landsvägscyklister som njuter av farten väljer ofta tighta och ultralätta cykeljackor. Tack vare specifik passform för män och kvinnor känns jackan som en andra hud och fladdrar inte i vinden. Vattentäta jackor som kan packas ner i cykeltröjans ficka då den inte är I användning är också intressanta för långa cykelturer på din racercykel.

Regnjackor för fritidsbruk: De som vill skydda sig mot vind och regn i vardagen skall välja en vattentät jacka som enkelt går att klä på vardagskläderna. En huva är också viktig! Då du cyklar i trafiken, rekommenderar vi en jacka med stora reflekterande element. Det kan också vara bra att välja en jacka i hi-vis färger som t.ex. neongul istället för svart - för att synas bättre i mörkret.

PFC-fria regnjackor – Miljövänligt alternativ

Tiigare användes poly- och perfluorerade kemikalier samt fluorkolväten vid jacktillverkningen för att de skall vara smuts- och vattenavstötande. Idag tänker många tillverkare mer miljövänligt och i produktionsprocessen använder de andra material till de tekniska jackorna. Märken som VAUDE och JACK WOLFSKIN är pionjärer i PFC-fri produktion. I vår webbshop har vi märkt ut de PFC-fria jackorna.

Packningsbara regnjackor - ett bra alternativ

De packningsbara regnjackorna är populära bland cyklister som behöver cykla i alla väderförhållanden. Dessa jackor är mycket lätta och kan packas ner i små utrymmen, som t.ex. cykeltröjans ficka. De vattentäta och vindtäta jackorna är redo då himlen öppnar sig. Perfekt för dem som vill vara flexibla på sin cykeltur!


Med dessa praktiska tipsen och förklaringarna kan inget går fel! I ROSE online shop, hittar du den rätta cykeljackan för dina behov. I vårt lager finns ett brett sortiment vattentäta cykeljackor för män och kvinnor i alla vanliga storlekar och färger – allt från klassisk svart eller blå till hi-vis färger som neongul. Ta en ttt på vårt utbud av regnjackor från populära märken som GORE WEAR, ENDURA, VAUDE, JACK WOLFSKIN och ROSE.