Full-Face-hjälmar

  • Sort by:
  • Övriga filter less filters

14 sökresultat

Full Face-hjälmar för tuffa åk

Stadiga full face-hjälmar för våghalsiga hopp, downhill och bike parks


Häftiga hopp och massor av adrenalin – om du älskar att åka fort utför, behöver du en hjälm som skyddar dig så bra som möjligt. Därför rekommenderas full-face-hjälm i downhill/DH, freeride och enduro. I vår nätbutik hittar du full-face-hjälmar och downhill-hjälmar i alla storlekar, färger och prisklasser. I vårt sortiment finns även downhill-hjälmar från välkända märken som Troy Lee Designs, O’NEAL, FOX och Bell.

Integralhjälm för cyklister

Tack vare integrerade hakskydd, ger full-face-hjälmar ett effektivt skydd för hela huvudet och ansiktet. Intregrerat hakskydd ger avsevärt bättre skydd vid en eventuell krasch. En full face hjälm är tyngre än en vanlig MTB-hjälm, men är det självklara valet för cykelakrobater. Ett sätt att spara vikt på, är att välja en hjälm i kolfiber. Till skillnad från integralhjälmar för motorcykel, eller motocross, är ventilationen mycket bättre i full face hjälmar för MTB. De är också certifierade för denna typ av användning.

Löstagbara hakskydd för enduro

Vi erbjuder även “hybrid” full face hjälmar – så kallas MTB-hjälmar med löstagbart hakskydd. När man cyklar uppför, kan man enkelt ta bort hakskyddet och lägga det i ryggsäcken. Det här ger cyklisten bättre möljighet att andas fritt. När det är dags att åka utför igen, är det enkelt och snabbt att montera hakskyddet igen, för maximalt skydd. Hybrid full face hjälmar för Enduro är en praktisk hjälm för mångsidig cykling.

Vad skall man tänka på när man köper en full-face-hjälm?

En full-face eller downhill hjälm skall sitta bra på huvudet, utan att vara för lös eller för tajt – storleken baserar sig på huvudets omkrets. Löstagbar och tvättbar stoppning gör att du kan använda hjälmen under många år. En annan viktig detalj är fastsättning för glasögonen. Vissa hjälmar har fastsättning för glasögonen på baksidan av hjälmen. Ett dubbel-D-spänne i hakremmen gör att hjälmen hålls kvar på huvudet vid en eventuell krasch och gör det samtidigt lätt att ta av sig hjälmen när man vill det.

MIPS – Teknologi för att förhindra roterande krafter

Vissa av full-face-hjälmarna i vårt sortiment är utrustade med så kallat MIPS-system – MIPS står för “Multi-Directional Impact Protection System”. Insidan av hjälmen tillåts rotera i förhållande till utsidan, för att lindra de roterande krafter som kan uppkomma vid en krasch. Hjämar med MIPS-teknik har en märkning för denna funktion.

Första hjälp tack vare löstagbara hakskydd

Vid en allvarlig olycka, är det ofta opraktiskt eller t.o.m. hindrande för räddningpersonal om man använder full-face-hjälm. Därför har vissa full-face-hjälmar integrerade säkerhetsfunktioner. Detta gör att man enkelt kan ta bort hakskyddet för att få en större öppning och göra det lättare att få bort hjälmen från huvudet på den skadade personen. Bättre säkerhet och snabbare första hjälp!

När skall man byta ut sin hjälm?

En krasch kan allvarligt skada din hjälm, men alla skador syns inte på utsidan. Sprickor i materialet och ihoptryckt skum gör att hjälmen inte absorberar så mycket energi som den gjorde tidigare – din säkerhet kan inte längre garanteras. Därför skall du ersätta din full-face-hjälm efter varje krasch. Även om man inte kraschat, skall man byta hjälmen med jämna mellanrum, eftersom UV-strålar, fukt och andra externa källor gör limmet i hjälmen sämre efter en viss tid. Därför rekommenderar vi att man byter ut hjälmen med jämna mellanrum.

CE- och US-standarder – säkra MTB hjälmar

För alla cykelhjälmar som säljs i EU och Schweiz är det obligatoriskt att uppfylla kraven i CE-standarden DIN EN1078. Detta är minimikravet för alla MTB hjälmar. Dessutom används US-teststandarderna ASTM F1952-15 och ASTM F2032-15 för hjälmar som används inom downhill och BMX. Dessa standarder ställer högre krav. US-standarderna kräver fullständigt ansiktsskydd. Hakskydd, spänne och hjälm testas. Den hjälm som du väljer måste minst uppfylla DIN EN1078, men det är ännu bättre om den uppfyller det strängare US-standarderna.


Oberoende om du njuter av downhill eller enduro – du skall inte göra det utan full-face-hjälm! Upptäck vårt utbud av cykelhjälmar för MTB! Våra experter hjälper gärna dig att välja en lätt och bra hjälm för ditt användningsändamål. Vårt utbud av full face hjälmar sträcker sig ganom alla prisnivåer, storlekar och färger från populära märken som BELL, Troy Lee Designs, FOX, O'NEAL, UVEX m.fl. Upptäck våra kanonerbjudanden!