Sitt bekvämt
Atletiska Arteria-serien – Terry’s Race sadel

En cykelsadel skall vara bekväm, eftersom du spenderar många timmar på den. Förutom styre och pedaler, är sadeln den viktigaste kontaktpunkten på din cykel, eftersom största delen av din kroppsvikt tas upp av sadeln. Därför är det viktigt att välja rätt storlek, rätt användningsändamål och få bra ergonomisk sittställning då du väljer en sadel. Med dessa kriterier i bakhuvudet, är Terry-sadlarna designade och anpassade för att ge bästa möjliga komfort för alla typer av cyklister. Du kan välja mellan sadlar som är optimerade för kvinnor eller män, samt olika sadelbredder. Cykla bekvämt!

Total RaceComfort
För de viktoptimerade modellerna från serien athletic Arteria, har Terry kombinerat racingdesign med hög sittkomfort för både racercyklar och MTB. En skåra i sadeln tar bort trycket vid de känsligaste områdena då du lutar dig framåt. Detta förebygger domningar på långa cykelturer. Denna öppning med könspecifik design passar den kvinnliga och den manliga anatomin på bästa sätt. Eftersom kvinnors och mäns anatomi skiljer sig åt, har sadeln för kvinnor skåran längre fram, medan sadeln för kvinnor har skåran längre bak.

Att minska trycket är ett viktigt element hos Terry’s 3-Zone-Comfort-Principen. Vikten fördelas så att varje kontaktpunkt skall ha minsta möjliga tryck, tack vare dess formhållande skum-stoppning. Gel-versionerna av Arteria-modellerna har stora gelpads vid kontaktområdet för ännu bättre tryckfördelning och stötdämpning.

Snygga modeller
Den minimalistiska designen hos Arteria line med sin smala siluett och dess platta form matchar din stilrena cykel. Högklassiga material på den lätta sadelkonstruktionen kombinerar kvalitet och funktionalitet. Eleganta svarta CrMo sadelrails kombineras med en slitstarkt WeatherMax DuraSilk-sadelöverdrag. Detta ser harmoniskt ut och är tillverkat från ett stycke. MTB-modellerna av Arteria passar bäst för XC, Marathon och Race. Sadlarna till racercyklarna utlovar många sköna cykelmil. Välj din personliga Terry-sadel som matchar ditt kön, sittbensavstånd och för ditt behov av komfort.