•  50 000 produkter tillgängliga för direktleverans
  •  Gratis retur (inom EU)
  •  Personlig betjäning
  •  30 dagars returrätt
  •  Montering i Tyskland

Summer Rides
TIPS PÅ HUR DU PACKAR INFÖR CYKELSEMESTERN

Vilken cykelväska skall jag välja?
Marknaden för cykelväskor är enorm. Vi kategoriserar väskorna till väska för styret, väska till pakethållaren (antingen på sidorna eller ovanpå pakethållaren), väskor till sadelstolpen, ramväskor att montera inanför ramtriangeln eller ovanpå överröret, samt lowrider-väskor som monteras på framhjulet. Ett set cykelväskor innehåller traditionellt en väska till styret samt väskor till pakethållaren. Denna setup kan naturligtvis ökas med ytterligare väskor. Om du tror att vädret kan bli uselt, kan du också välja mellan ett stort urval av vattentäta cykelväskor.

Vilken typ av fastsättning finns?
Bästa sättet att montera väskor till styret är att använda adaptrar som gör att du snabbt kan ta bort väskan då du vill. T.ex. om du stannar för en fikapaus. Därför är de praktiska (och delvis låsbara) snabbkopplingssystemen som t.ex. KLICKfix mycket populära. Medan adaptern är permanent monterad på styret, kan du enkelt och snabbt ta bort väskan då du vill.
Väskor till pakethållaren kan fästas på cykeln på många olika sätt. Om du vill packa tungt skall du se till att väskan monteras stadigt lågt ner och kontrollera så att väskan inte rör i ekrarna. Därför är ORTLIEB QL2.1 och QL3.1 systemen väldigt populära. Här är också adaptern permanent monterad och det är enkelt att ta bort väskorna. Om du har en systempakethållare som t.ex. en racktime-pakethållare kan du också använda cykelväskor med en lämplig adapter.
Väskor till sadelstolpen och ramväskor har oftast ett kardborreband att fästa kring sadelstolpen eller ramen, samt ett säkerhetsband så att väskan hålls på även om marken är ojämn.

Hur stor volym borde cykelväskorna ha?
Om du bara behöver en liten väska, t.ex. en väska till styret för korta cykelturer, behöver du en väska med mindre volym än om du behöver transportera kläder och utrustning för en längre tur. Vi har väskset som rymmer upp till 60-70 liter - så att du skall få med all utrustning.

Vad skall jag ta i beaktande då jag packar väskorna?
Då du packar cykelväskorna, skall du distribuera vikten jämnt över hela cykeln. Tänk på att höger och vänster väska för pakethållaren behöver vara lika tungt packade, så att cykeln är stabil. Tänk också på att en del cykelväskor har en maximal viktgräns som inte skall överstigas.

Nils Böing, Inköpschef på ROSE, rekommenderar: "De som planerer att åka på en lång MTB tur skall välja väskor från den nya generationen cykelväskor: T.ex vår TRAVEL saddle bag som rymmer 8,8 liter och TRAVEL handlebar bag som rymmer 9,4 liter."

FLER TILLBEHÖR